Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

BRAJANTOVA UDOVICA POBEDILA NA SUDU: 16 miliona dolara odštete zbog deljenja fotografija sa mesta nesreće!

Udovica legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, tragično stradalog u helikopterskoj nesreći 2020, dobila je odštetu od 16 miliona dolara zbog deljenja fotografija ljudskih ostataka sa mesta nesreće u kojoj je poginula i njihova 13-godišnja ćerka i još sedam osoba.

Vanesa Brajant je tužila okrug Los Anđeles zbog narušavanja privatnosti, optužujući službenike tog okruga i vatrogasce da su nezvanično delili jezive fotografije.

Kris Čester, čija su supruga Sara (45) i ćerka Pejton (13) bile među stradalima, pridružio se tužbi i dobio 15 miliona dolara.

Vanesa Brajant se nalazila u sudnici kada je porota donela presudu, nakon 11-dnevnog suđenja. U trenutku izricanja presude ona je zaplakala, piše Rojters i napominje da ni ona ni advokat nisu hteli da se obrate novinarima dok su napuštali sudnicu.

Okrug je već pristao da plati 2,5 miliona dolara u nagodbi sklopljenoj sa članovima porodica ostalih stradalih.

Nesreća se dogodila kada je Brajant sa ćerkom išao na dečji košarkaši turnir u Tauzend Ouksu, u Orandž kauntiju. Tokom leta Brajantovog privatnog helikoptera (u pitanju je bio Sikorski S-76B, kakav koristi i engleska kraljica) vremenski uslovi nisu bili najpogodniji.

Kasnija istraga je utvrdila odsustvo u vazduhoplovu sistema TAWS (terrain awareness and warning system), čija upotreba nije bila neophodna prema važećim federalnim propisima, a koji je upravo predviđen za pomenute uslove za letenje.

Prošle godine porodica Brajant je izričito tražila da se godišnjica njegove smrti ne obeležava na poseban način, kao i da se ne dele sadržaji u vezi sa njegovom smrću na društvenim mrežama.

Brajant, koji je imao nadimak “Crna mamba”, rođen je 1978. godine, a od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

Čitavu karijeru proveo je u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24, koje je Brajant nosio.

On je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA lige, jednom MVP regularne sezone, a 18 puta učestvovao je na Ol-star utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.

Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / CBS Los Angeles

YOU MAY LIKE