Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 4mph N
Humidity: 42%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
50°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 52°F
64°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

BIO DOBROVOLJAC U DONBASU: Evropski karate šampion poginuo u Ukrajini!

Veliki broj sportista iz Ukrajine i Rusije učestvuje u oružanom sukobu dve države koji traje od 24. februara prošle godine. Poslednji među žrtvama je Rus Sergej Uvicki, slavni karatista i bivši generalni sekretar Kjokušin federacije Rusije.

Sergej Uvicki je poginuo tokom izvršavanja zadatka u ratnoj zoni u Donbasu. Imao je 41 godinu, bio je višestruko odlikovan sportista, a na ratište je otišao kao član dobrovoljačkog odreda “Sojuz” RSBI, koji je sastavljen od bivših i sadašnjih sportista.

U ovom odredu, tvrde ruski mediji, našao se značajan broj poznatih sportista. Tokom decembra prošle godine, odred je bio na obuci u Čečeniji, u centru Gudermes, a već 5. januara upućeni su na ratište.

Pored Uvickog, pripadnici odreda su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jednog od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza).

PROČITAJTE VIŠE:

„Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svetlu osobu. Počivaj u miru. Uvek ćemo te pamtiti“, navodi se u saopštenju organizacije.

Portal Superkarate.ru dao je tekst posvećen Sergeju Uvickom:

“Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac, koji je tokom cele karijere bio deo elitnog ruskog tima borilačkih veština.”

POVEZANE TEME:

UKRAJINA PREKRŠILA RATNO PRAVO: Koristili zabranjene mine, ranjeno preko 50 civila, od toga petoro dece!

ŠAMAR ZELENSKOM: Još jedna NATO zemlja neće da pošalje avione Ukrajini!

“BOLJE OVO NEGO ZATVOR”: Rus nije želeo u rat pa otišao u šumu da živi!

Izvor: Serbian Times
Foto: Karate.ru

YOU MAY LIKE