Chicago, IL
57°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 6mph SW
Humidity: 38%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
52°F
50°F
46°F
45°F
43°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
45°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 1 year ago

By admin

BERLUSKONI BRANI PUTINA: Trebalo je da uđe u Kijev za 7 dana i zameni vlast pristojnim ljudima!

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni stao je u odbranu Putinove invazije na Ukrajinu, rekavši da su ruskog lidera „gurnuli“ u rat.

Osamdesetpetogodišnji italijanski političar rekao je da je ruska vojska trebalo da zameni vlast u Kijevu „pristojnim ljudima“ i da se zatim povuče.

Bivši predsednik italijanske vlade, koji je bio premijer u tri mandata, dugogodišnji je saveznik prvog čoveka Rusije.

Očekuje se da će njegova Berluskonijeva stranka doći na vlast kao članica desničarske koalicije posle parlamentarnih izbora u Italiji ovog vikenda.

Netačne teorije da ukrajinska vlada ubija ljude koji govore ruski na istoku zemlje kreirali su mediji u Moskvi, rekao je Berluskoni. Dodao je da medijsko izveštavanje, koje su gurale separatističke snage i političari nacionalisti u vladi Rusije, nisu ostavili Putinu drugo rešenje nego da pokrene ograničenu invaziju.

„Ruski narod, njegova stranka i ministri gurnuli su Putina da osmisli ovu specijalnu operaciju. Trebalo je da vojska uđe, stigne do Kijeva u roku od nedelju dana, zameni vladu Zelenskog pristojnim ljudima i da se sedam dana kasnije vrate nazad“, rekao je Berluskoni.

Kako kaže, umesto toga naišli su na neočekivan otpor, a potom su suparničke snage dobile i razne vrste naoružanja sa Zapada.

Berluskoni je dugogodišnji saveznik Vladimira Putina, a 2012. godine, kada je Putin bio premijer, pridružio mu se na skijanju u ruskom gradu Sočiju.

Međutim, Berluskoni u aprilu je osudio invaziju na Ukrajinu i rekao da je „duboko razočaran i tužan“ zbog Putinovog ponašanja, dodavši da su „masakri civila u Buči i u drugim mestima stvarni ratni zločini“.

Lider partije Forca Italija trenutno je u predizbornoj kampanji u sklopu desničarske koalicije, uoči opštih izbora u nedelju. Njegova stranka desnog centra je manji partner u koaliciji koju predvode ekstremno desničarska Italijanska braća Đorđe Meloni i populistička partija Matea Salvinija, Liga za Sever.

Ankete predviđaju da će ova koalicija osvojiti većinu.

Uprkos dosadašnjem prijateljstvu Berluskonija i Putina, kao i Salvinijevim kritikama sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, Đorđa Meloni, za koju se očekuje da će predvoditi novu vladu, obećala je da će Italija nastaviti da pruža podršku Ukrajini.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / VICE News

YOU MAY LIKE