Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 3 years ago

By admin

BEOGRADSKI SINDIKAT NAJAVIO SPEKTAKL: Koncert u Novom Sadu na Dan pobede!

Nakon dužeg vremena, Beogradski sindikat će konačno održati veliki solistički koncert u Srbiji, na otvaranju ratnog i patriotskog filma „Dan pobede – filmske priče o osvajanju slobode“. Кoncert se održava 9. novembra 2021. godine. u Novom Sadu, u Velikoj dvorani SPENS-a, a filmski program će trajati od 10. do 14. novembra u Кulturnom centru Novog Sada. Festival će se, osim u Novom Sadu, održavati i u Istočnom Sarajevu, u Republici Srpskoj i Budvi, u Crnoj Gori.

Otvaranje i koncert održavaju se 9. novembra, kada se obeležava Dan oslobođenja Novog Sada, odnosno na dan kada je, 1918. godine, iz pravca Petrovaradina, kroz “Beogradsku kapiju”, u Novi Sad trijumfalno umarširala Srpska vojska, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim.

Osnivač festivala i organizator koncerta je Goran Marić, u javnosti poznat kao legendarni menadžer Malkolm Muharem , kaže da je planiran dolazak publike iz cele Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Švedske i drugih zamalja u kojima žive Srbi, kao i prisustvo i učešće velikog broja srpskih intelektualaca, umetnika i javnih ličnosti, čime će biti simbolizovano i prestavljeno jedinstvo srpskog sveta, kao neraskidive nacionalne i kulturne celine.

Feđa Dimović, frontmen Beogradskog sindikata, povodom predstojećeg koncerta je izjavio da se raduje što posle skoro jedne decenije nastupaju baš u Novom Sadu.

“Naš poslednji koncert je bio spektakularan, SPENS je bio ispunjen do poslednjeg mesta, bilo je brdo pozitivne energije. Čast nam je da možemo dati doprinos obeležavanju Dana oslobođenja Novog Sada i što ćemo se zajedno sa našim ljudima iz cele Srbije, okruženja i Evrope podsetiti velikih ličnosti iz naše istorije.”

Beogradski sindikat je poznat ne samo kao muzička hip-hop grupa, već i kao jedan od uticajnijih društvenih pokreta na ovim prostorima, čije britke rime utiču ne veliki broj ljudi različitih generacija i nadahnjuju ih da misle svojom glavom.

Njihovi veliki hitovi “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora” učvrstili su njihov status nacionalnih heroja popularne kulture. Njihove pesme služe kao pouke, a njihovi koncerti se pamte. Кoncert u SPENS-u postaće epicentar jednog nacionalnog okupljanja bez presedana, koje treba da posluži kao obrazac, orijentir i energetski pokretač za srpsko okupljenje uopšte.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Promo

YOU MAY LIKE