Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
43°F
43°F
41°F
43°F
46°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

BAKSUZ: Most u Pitsburgu se srušio uoči Bajdenove posete!

Deset ljudi je povređeno kada se jutros srušio snegom prekriven most u Pitsburgu, nekoliko sati uoči ranije zakazane posete predsednika Džoa Bajdena gradu radi razgovora o infrastrukturi.

Nema prijavljenih smrtnih slučajeva, rekao je gradonačelnik Pitsburga Ed Gaini na konferenciji za novinare na mestu događaja.

Šef vatrogasne službe Deril Džons okarakterisao je povrede kao “manje” i rekao da su tri osobe prevezene sa lica mesta. On je rekao da nijedna od povreda nije opasna po život.

Četiri vozila su bila na mostu kada je pao, rekao je Džons. Timovi još uvek vrše izviđanje kako bi se uverili da niko nije bio ispod mosta kada se srušio, rekao je on.

Uzrok kolapsa se istražuje, rekao je on. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja ima tim na licu mesta i dovodi rekonstrukcionista udesa koji će dronom mapirati mesto događaja.

Spasioci su koristili užad da bi došli do žrtava, rekao je Džons.

Predsednik Bajden posetio je mesto kolapsa u petak popodne. Pre dolaska, predsednik je pozvao guvernera Pensilvanije Toma Volfa i gradonačelnika Genija.

„Dugo sam dolazio u Pitsburg i kao bivši Pensilvanac… nisam znao da u Pitsburgu ima bukvalno više mostova nego u bilo kom drugom gradu na svetu“, rekao je Bajden i dodao: „Mi ćemo ih sve popraviti.”

„Ima 43.000 širom zemlje“, rekao je on, misleći na broj mostova u lošem stanju širom zemlje. “I šaljemo novac.”

Izvor: CNN Foto: ABC 13

YOU MAY LIKE