Connect with us

Srbija

BAKA BOŽANA ŽIVI U NEHUMANIM USLOVIMA: Nema ni šporet, ni krevet, a trošna kuća može svakog časa da se sruši! (FOTO)

Published

on

Teška je starost sama po sebi, ali još teža ukoliko je dočekate potpuno sami bez ičega.

Takvu sudbinu je doživela baka Božana iz sela Brajkovići kod Кosjerića, koja se plaši svakog sledećeg dana. Кuća u kojoj stanuje potpuno je propala i može da se sruši svakog trenutka i zatrpa nesrećnu staricu.

Meštani ovog brdovitog sela nisu mogli da gledaju kako pred njihovim očima u 21. veku jedno ljudsko biće ovako pati i rešili su da joj pomognu, organizovajući radnu akciju u kojoj učestvuju svi – bez izuzetka.

„Кuća u kojoj živi je neuslovna i samo što se nije srušila. Baka nema nikoga i jedino joj mi možemo pomoći kao komšije. Svako je dao koliko je mogao, ali nije to puno. Pokušaćemo da prepravimo postojeću šupu, ona je jedina zidana, ostatak kuće je blatara“, rekao je za RINU, Radosavljević Danilo, pokretač humanitarne akcije.

Spolja tuga, a kad se uđe u kuću još je tužnije. Zpalakao bi i kamen. Baka Božana nema ništa, vreme je uzelo svoj danak, pa su ovoj starici potrebni i šporet, krevet, bojler. Nema gde ni da se okupa, niti da skuva ručak.

„Strah nas je kako će dočekati ovu zimu i kako će preživeti. Moramo joj pomoći što pre možemo. Ovakvu sudbinu niko nije zaslužio. Ne treba njoj mnogo, samo dve male sobe i kupatilo“, kaže Danilo i moli sve ljude dobre volje da pomognu baki Božani, ako mogu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 064/068-80-93.

Uplate možete izvršiti na Broj računa 205-9011008220675-72 – donacije za adaptaciju kuće Aleksić-Brjakovići.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement