Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

BAJDEN U POSETI ČIKAGU: Došao da traži obaveznu vakcinaciju, pa napravio niz gafova! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden posetio je Čikago kako bi pozvao preduzeća da primoraju svoje radnike da se vakcinišu protiv kovida 19.

Predsednik je sleteo na aerodrom O’Her odakle se zaputio u prigradsko naselje Elk Grouv, gde su mu se pridružili gradonačelnica Lori Lajtfut i guverner Dž. B. Pricker. Sva trojica su pozvala ljude da ulože dodatne napore kako bi se okončala pandemija, navevši kako firme u tome mogu pomoći ako uvedu obaveznu vakcinaciju za svoje zaposlene, prenosi Block Club Chicago.

“Ljudi, obavezna vakcinacija funkcioniše. I nema ništa novo u vezi sa tim”, rekao je Bajden, ističući da se od ljudi traži da se vakcinišu protiv dečije paralize, ospica, zaušnjaka i rubeole, kao i da su te vakcine pomogle u spasavanju života.

“Vakcinacijom ćemo konačno pobediti ovu pandemiju”, rekao je Bajden.

Svi stariji od 12 godina sada imaju pravo na vakcinaciju u Sjedinjenim Državama. Vakcine su besplatne i ne zahtevaju zdravstveno osiguranje.

Bajdenov govor pun gafova

Govor američkog predsednika u Čikagu obeležio je i niz gafova, koji su postali viralni na društvenim mrežama, pišu američki mediji.

Bajden je tokom televizijskog obraćanja gradonačelnicu Čikaga Lori Lajtfut oslovio sa “gospodine gradonačelniče“, a nešto kasnije je i televiziju pobrkao sa telefonom. Bajden se takođe zbunio i kada je pokušao da spomene predsednika senata Ilinoja Dona Harmona.

“Gospodine gradonačelniče, hvala Vam na pozivu da posetim grad. Kažem Vam, svaki put kada dođem u Čikago, poželim nešto da ukradem i vratim u Vašington. To sam učinio nekoliko puta“, rekao je Bajden.

Takođe, kada je pokušao da govori o komunikaciji sa radnikom jedne bolnice, umesto da kaže kako je razgovarao telefonom, rekao je da je „bio na televiziji“.

“Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji…”, rekao je Bajden potom zažmurio dok se nije koncentrisao i rekao da je razgovarao telefonom.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Twitter @RNCResearch

YOU MAY LIKE