Connect with us

Amerika

ANDERSONVIL ODMAH IZA KOPENHAGENA: Čikago ima drugi najbolji komšiluk na svetu!

Published

on

Andersonvil je drugi ‘naj kul’, odnosno drugi najbolji kvart na svetu, navodi se u ovogodišnjem istraživanju ‘Time Out Index‘.

Naselje poznato i kao North Side zauzelo je drugo mesto iza Norbroa u Кopenhagenu, u Danskoj, a isored kvartna Jongno 3-ga u Seulu u Južnoj Кoreji. U anketi na kojem je zasnovano istraživanje učestvovalo je 27.000 ljudi.

Tradicionalna atmosfera, hrana, piće, noćni život i kultura bili su glavni faktori u određivanju ‘naj kul’ kvartova, ali je ove godine, usled pandemije koja je promenila navike i tempo života, Time Out je dao na važnosti i faktorima kao što su duh zajednice, otpornost i održivost.

Time Out je posevno istakao noćni život, barove i restorane kao glavne atrakcije u Andersonvilu, a pominje se i LGBTQ zajednica kao jedna od obeležja kraja.

Naselje je takođe dobilo pohvale za razne društvene inicijative, kao i zbog parkova i plaže u blizini.

Šampionski kvart Norbro dobio je brojne pohve, pošto ima “kvalitete za svakoga”, a Time Out posebno ističe nove pekare, vinarije i restorane koji su pokrenuti tokom pandemije.

„Ovaj raznoliki okrug, na severnoj strani jezera u Кopenhagenu, blistav je spoj istorijskih znamenitosti, ultramoderne arhitekture, hrane i pića koji ovaj slavni gurmanski grad čine ponosnim“, piše Time Out.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Wikimedia Creative Commons

Advertisement