Connect with us

Dijaspora

ARNO NA TURNEJI PO REGIONU: Gujon posetio Srbe u Rumuniji, zajedno proslavili Spasovdan! (FOTO)

Published

on

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon u dvodnevoj je poseti Srbima u Temišvaru, gde je gost Saveza Srba u Rumuniji.

Gujon će se sastati sa srpskim poslanikom u Skupštini Rumunije i predsednikom Saveza Srba u Rumuniji Ognjanom Кrstićem, kao i sa episkopom budimskim i administratorom Eparhije temišvarske g. Lukijanom. On je danas, na Spasovdan, bio na slavi Srpskog sabornog hrama posvećenog Vaznesenju Gospodnjem.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu izjavio je da je poseta Rumuniji deo njegovog plana da obiđe sve zemlje regiona do kraja godine.

„Bila mi je velika želja da se sa Srbima u Rumuniji sastanem baš na Spasovdan kada se obeležava slava Srpskog sabornog hrama u Temišvaru koji predstavlja najvažnije mesto okupljanja za oko 10.000 Srba iz Timiške županije. Ovaj veliki praznik je savršen povod da upoznam prilike i sagledam kako živi srpski narod u Rumuniji, ali i da pokrenem razgovore o novim projektima podrške koje Uprava može da ponudi srpskoj zajednici”, istakao je Gujon.

“Raduje me činjenica da u ovoj, nama prijateljskoj zemlji, Srbi nemaju statusnih problema i da se dobri odnosi sa bratskim pravoslavnim rumunskim narodom svakodnevno neguju i unapređuju“, zaključio je.

Tekst i Foto: MSP Republike Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Advertisement