Chicago
28°
Sunny
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 18°F
Wind: 16mph WNW
Humidity: 55%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 09:53

By admin

ŽELI MLADIMA DA OSTAVI NEŠTO TRAJNO: Pogrebnik Rade iz Kraljeva pravi najveću ljuljašku u Evropi! (FOTO)

Na petom kilometru od Кraljeva, u selu Drakčići živi rade Rade Joksimović koga meštani znaju po nadimku Rade Hram . Ovaj Кraljevčanin koji je u čitavoj Evropi poznat kao pogrebnik, odlučio je da svom kraju pokloni spomenik, ali ne u vidu mermera već ljuljaške koja će po dimenzijama i gabaritu biti najveća u ovom delu Evrope.

“Radi se o građevini koja će biti 18 metara visine, sa dva ljuljajuća sedišta, a amplituda ljuljanja biće 18 metara u jednom pravcu što znači da ko se zaljulja jednom leteće 36 metara tamo ovamo. Želim da ljuljašku podarim selu za litije, prve Trojice koje se uskoro obeležavaju, 20. juna”, kaže Rade za agenciju RINA.

On dodaje da je ljuljaška spremna za montažu, a samo za temelje otišlo je osam kubika armiranog betona, i više od dve tone čelične konstrukcije.

“Sličnu ljuljašku imao sam prilike da vidim samo u Кini, u Evropi ovakvih nema. Sve sam konstruisao sam, prvo u svojoj glavi i verujem da sam konačno bliži cilju da omladini i onima koji će se tek rađati ostavim nešto trajno, jer nije posao u umiranju, već u rađanju”, poručuje ovaj pogrebnik.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)