Chicago
61°
Partly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph N
Humidity: 65%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/57°F
70/55°F
75/59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

ARNO GUJON POSLAO JASNU PORUKU: Srbija brine o svojoj deci iz dijaspore, pokazujemo im da je ovo njihova domovina!

Deca iz šest država iz regiona i dijaspore. Austrije, Severne Makedonije, Mađarske, Nemačke, Rumunije i Hrvatske doći će u Srbiju gde će učestvovati na Svesrpskom dečjem saboru u Beogradu od 25. do 28. maja. Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu finansira ovaj sabor od njegovog početka, od 2018. godine.

„Srbija brine o svojoj deci koja žive u dijaspori ali važno je i da im pokažemo kada dođu u Srbiju da su dobrodošla jer je Srbija njihova kuća, njihova domovina. Zbog toga USDSR podržava ne samo projekte u dijaspori već i one u Srbiji koji okupljaju decu iz regiona i dijaspore u našoj zemlji“, izjavio je direktor USDSR Arno Gujon na konferenciji za novinare povodom održavanje Svesrpskog dečjeg sabora.

PROČITAJTE VIŠE:

Gujon je dodao da Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu podržava Svesrpski dečji sabor od njegovog nastanka 2018. godine, kako finansijski tako i logistički preko mreže ambasada i konzulata širom sveta.

„Ciljevi su nam bliski, povezivanje dece iz dijaspore i regiona sa Srbijom, sa Beogradom. To će biti lepa prilika za njih i da obiđu znamenitosti, institucije i muzeje. Mnoga deca nikada nisu bila u Beogradu, a upoznaće i ono što je najvrednije u prestonici a to su njeni žitelji i zato su smeštena u porodicama svojih vršnjaka gde će moći da se druže i razgovaraju na srpskom jeziku. Možda je našoj deci koja dolaze iz Austrije i Nemačke međusobno lakše da razgovaraju na nemačkom jeziku ali kada su ovde s vršnjacima iz Srbije, onda se komunikacija obavlja na zajedničkom jeziku. Prijateljstva koja se rađaju u detinjstvu ostaju zauvek i uspomene koje će deca poneti, ostaće im urezane u pamćenje“, poručio je Gujon.

POVEZANE TEME:

GALA DOGAĐAJ U ČIKAGU: Uz “Tamo daleko” proslavljen prvi direktan let “Er Srbije” iz Beograda! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

SRBIN HEROJ ITALIJE: Đorđe spasio majku i dete iz bijice, sve zabeleženo kamerom! (VIDEO)

OSTVARILA SVOJ SAN: Sara jedina glumica sa Balkana koja je zaigrala u meksičkim sapunicama! (FOTO)

Izvor: Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu
Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!