Chicago, IL
63°
Clear
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 7mph E
Humidity: 35%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
55°F
54°F
50°F
50°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 48°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

APSURD NAŠEG VREMENA: Demontiraju istorijski most da bi prošla jahta Džefa Bezosa! (FOTO)

Istorijski vredan most u Holandiji privremeno će biti demontiran kako bi se omogućio prolaz jahti Džefa Bezosa, prenosi magazin Pipl (People). Kada bude završen, taj 127 metara dugačak brod navodno će biti najveća jahta na svetu.

Holandska lučka metropola Roterdam pristala je da privremeno demontira deo mosta Koningshaven kako bi se omogućio prolaz Bezosovoj jahti, rekla je portparolka grada Vašington postu, listu kojeg je vlasnik Amazona kupio 2013, podseća Pipl.

Jahta se trenutno gradi u obližnjem gradu Alblaserdamu i kada bude završena, što se očekuje tokom leta, sa svojih 127 metara dužine biće najveća jahta na svetu. Blumberg je ranije izvestio da će brod verovatno koštati više od 500 miliona dolara.

Međutim, jahta je previsoka da bi prošla ispod mosta, koji ima prostor od nešto više od 39 metara, navodi Vašington post.

Holandski mediji prenose da će troškove demontaže dela mosta navodno pokriti 58-godišnji milijarder i kompanija koja gradi jahtu.

Portparolka grada Roterdama, koja je za Vašington post potvrdila da grad neće snositi troškove demontaže i ponovne montaže dela mosta, nije mogla da da procenu koliko će projekat koštati.

“Mnogo detalja treba da se razradi“, rekla je Fransis van Hajst za Vašington post.

Most je izgrađen 1927. godine, a 1994. je demontiran i zamenjen tunelom. Nakon velike restauracije 2017. godine proglašen je nacionalnim spomenikom, a gradski zvaničnici obećali su da će most ostati netaknut do daljeg.

Iako je odluka izazvala kontroverze, gradski zvaničnici su rekli da su se na nju odlučili iz ekonomskih razloga.

“Iz ekonomske perspektive, pridajemo veliki značaj očuvanju zaposlenosti“, rekao je van Hajst za Vašington post.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Wikimedia Creative Commons; Printscreen YouTube / The Economic Club of Washington, D.C.

YOU MAY LIKE