Connect with us

aktuelno

AMERIKANKA OTPEVALA BAJAGIN HIT: Poslušajte kako zvuči “Od kada tebe volim” u obradi ove mlade zvezde! (VIDEO)

Published

on

Kimberli Taunzend, njujorška kantautorka, obradila je stari hit Bajage i Instruktora, baladu “Od kada tebe volim”, otpevavši je na srpskom jeziku. Ovo je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu “Prodavnica tajni” 1988. godine.

Vreme bez živih nastupa, u doba pandemije korone, Kimberli provodi sprovodeći kampanju “52 nedelje – 52 obrade”, tokom koje svakog petka na svom YouTube kanalu objavljuje video sa novom pesmom drugog autora.

Prošlog petka objavila je video sa obradom pesme “Od kada tebe volim” Bajage i Instruktora, na srpskom jeziku i uz pratnju akustične gitare. Tako se Bajaga na kanalu mlade njujorške muzičarke našao u odabranom društvu velikana popularne muzike, kakvi su Beatles, Elvis Prisli, Bob Dilan, Džoni Keš, Sajmon i Garfankl i Radiohead, čije pesme je Taunsendova takođe obradila.

Kimberli je svoj prvi album sa autorskom muzikom objavila početkom prošle godine, a pratili su ga hvalospevi kritike na račun njenog pevanja i kompozitorskog rada. Specijalizovani portal Review nazvao ju je “budućnošću folk muzike”.

PROČITAJTE JOŠ:

NAKON VIDEA ČUVENOG BLOGERA: Indijci oduševljeni Zlatiborom, za 24 sata stigle stotine mejlova!(VIDEO)

SRPSKI INDIJANA DŽONS: Zoran je obišao preko 100 zemalja i jedan je od retkih koji je uspeo da stigne čak do Kokosovog ostrva (FOTO)

DEVETORO BRAĆE VAJAGIĆ, NOVI JUGOVIĆI: Napustili Ameriku da bi se borili za Srbiju, pa postali heroji za večnost! (FOTO, VIDEO)

“Od kada tebe volim” je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu “Prodavnica tajni” 1988. godine. Pod navalom serije Bajaginih hitova u tom periodu, pomalo je ostala u nezasluženoj senci, a svoj drugi život je dobila kada je, na svoj način, otpevala Divna Ljubojević.

Izvor: Headliner Foto: Printscreen / YouTube

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement