Connect with us

Srbija

RADOSLAV JE NAŠ JUNAK: Penzioner nakon što je pobedio koronu, prodao kuću i donirao 10.000 evra za lečenje male Minje!

Published

on

Nakon što je pobedio koronu, Radoslav Marjanović iz Umčara odlučio je da sa 10.000 evra pomogne u spasavanju života jednogodišnje devojčice Minje Matić, koja pati od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – Spinalne mišićne atrofije, tip 1.

Penzioner Radoslav Marjanović iz Umčara, prodao je svoju kuću i dobijenih 10.000 evra donirao za lečenje jednogodišnje Minje Matić, sa željom da njegov čin bude primer ostalima da, koliko ko može, pomogne deci kojoj je to u ovim teškim vremenima neophodno.

Marjanović je za domaće medije izjavio da je pet dana bio hospitalizovan zbog koronavirusa, te da je tada shvatio da je lečenje i ozdravljenje najbitnije. Kako je ispričao, njegovi unuci su obezbeđeni, a novac mu nije potreban. Zdravlje dece je, kaže, najbitnije.

Kuća koju je prodao je bila nasledstvo koje je dobio od strica.

Mala Minja Matić, rođena je u junu prošle godine. Iako je isprva sve bilo dobro, roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

PROČITAJTE JOŠ:

HUMANOST NA DVA TOČKA: Ovo je ljudina koja je poklonila ‘čoper’ za lečenje male Minje!
SJAJNE VESTI IZ DANSKE! Skupljen novac za lečenje male Anike! Bravo, dobri ljudi!
AMERIKANKA OTPEVALA BAJAGIN HIT: Poslušajte kako zvuči “Od kada tebe volim” u obradi ove mlade zvezde! (VIDEO)

Sa pet meseci je primila prvu  terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu.

Minji je takođe potreban i aparat za iskašljavanje, ortopedska pomagala, fizikalna terapija, kao i troškovi smeštaja i puta radi odlaska na lečenje u inostranstvo.

POMOZIMO MINJI: 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Nova.rs Foto: Twitter

Advertisement