Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

AMERIČKI STRUČNJAK ZA SPOLJNU POLITIKU JASNO PORUČIO: Kurti mora biti pod istragom zbog hapšenja Srba!

Predavač na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins i stručnjak za spoljnu politiku, Edvard P. Džozef istakao je da je premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, bio “bio nepromišljen u svojim operativnim potezima na severu”.

-Bio je prkosan kada je u pitanju međunarodna zajednica i provokativan kada su u pitanju njegovi sugrađani, kosovski Srbi. Ne samo hapšenja, već i postupanje prema Srbima koji su uhapšeni, zaslužuju istragu – rekao je Džozef.

Podseća da je prethodni premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti bio kooperativniji i da je 2020. godine potpisao i Vašingtonski sporazum u Beloj kući. I Kurti je bio kooperativniji ranije.

-U jednom trenutku je pristao da se na dnevni red stavi Zajednica opština sa srpskom većinom – dodao je, rekavši i da se 2013. godina Priština obavezala da osnuje Zajednicu srpskih opština.

Kosovo ima tu obavezu, koja proističe iz 2013. Ali, ostaje činjenica da je autonomija povezana sa konačnim statusom. Što je više nejasnoća oko konačnog statusa Kosova i sposobnosti Kosova da se pridruži NATO, to je teže dogovoriti se o ZSO – zaključio je Džozef.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI KAMION DRUGI NAJLEPŠI U AMERICI! Naša kompanija osvojila srebrnu medalju na izboru za najlepšeg “teškaša” SAD! (VIDEO)

INTERVJU, MILOŠ VESIN: O braku i razvodu, ljubavi i emocijama, deci i roditeljima, depresiji i narcisoidnosti, veri i virusima… (VIDEO)

AMERIKANCI SE NAVUKLI NA SRPSKE RAKIJE: “Konačno su shvatili razliku između votke, viskija i šljivovice!” A ovo je najskuplja srpska rakija na svetu! (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Youtube/ TheGeopost

YOU MAY LIKE