Connect with us

aktuelno

AMERIČKA ZVEZDA ODUŠEVILA SRBIJU: Poslušajte čuveni hit EKV-a u izvedbi mlade kantautorke! (VIDEO)

Published

on

Američka kantautorka Kimberli Tauzend nastavila je svoju YouTube kampanju “52 nedelje – 52 obrade”, još jednim izvođenjem legendarnog jugoslovenskog rok hita.

Posle pozitivnih reakcija na njenu obradu Bajagine balade “Od kada tebe volim”, Kimberli se prihvatila zadatka da na svoj način izvede pesmu “Srce” rok grupe EKV – takođe na srpskom jeziku. Njena akustična, intimna verzija jedne od najpopularnijih pesama iz repertoara EKV, naišla je na veliku podršku.

Prema broju pregleda i komentara, među kojima prednjače slušaoci sa ovdašnjih prostora, čini se da Kimberli na Balkanu stiče sasvim solidnu bazu obožavalaca.

Među komentarima se može saznati i da je ljubav prema jugoslovenskoj muzici Kimberli preneo njen suprug, koji je poreklom iz Srbije.

Tauzendova je autorsku karijeru započela prošle godine, objavljivanjem prvog albuma koji je kritika pozitivno ocenila. Specijalizovani portal Review nazvao ju je “budućnošću folk muzike”. U doba pandemije korone, kada nema koncerata, Kimberli u kampanji “52 nedelje – 52 obrade”, svakog petka na YouTubeu objavljuje video sa novom obradom pesama drugih autora.

Izvor: Headliner Foto: Printscreen / Youtube

Advertisement