Connect with us

Dijaspora

AMBASADOR SRBIJE U SVETU: Stefan Milenković odlikovan Karađorđevom zvezdom prvog stepena! (FOTO)

Published

on

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti Stefanu Milenkoviću za, kako je rekao, zasluge u vraćanju ugleda Srbije u svetu.

Vučić je na ceremoniji u Predsedništvu Srbije rekao da je Milenković „dobar vetar“ koji dolazi u zemlju, „čovek koji je nagovestio značajne promene za Srbiju i od koga mnogo očekujemo u budućnosti“.

„Nisam neko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju, ali je Stefan izuzetnom karijerom, vanrednim talentom i ogromnom marljivošću uradio za Srbiju koliko mnogi od nas običnih smrtnika za hiljadu godina ne bismo mogli da postignemo. Ako je neko zaslužio orden ovakvog sjaja, to je Stefan Milenković“, ocenio je Vučić.

Dodao je da odluka poznatog violiniste da se vrati da živi u Srbiji „pokazuje da i oni koji su najuspešniji, čije ime s istinskim uvažavanjem izgovaraju svuda u svetu, umeju da vole svoju zemlju“.

„Prvi put sam sa nevericom primio vest da se Stefan vraća u Srbiju, a onda sam bio oduševljen, kada sam ga upoznao i više od toga. Retko srećete tako talentovane ljude sa zdravom ambicijom“, kazao je Vučić.

Poručio je poznatom violinisti da „za razliku od običnih smrtnika“, od danas mora da vodi računa kako se ponaša „i u kafani, i na ulici“, jer je od države priznat kao „jedan od najboljih“.

Milenković je po primanju ordena izrazio zahvalnost Vučiću i državi Srbiji za kako je rekao, poverenje koje mu ukazuje „sve ove decenije“.

„Ovo je ogromna stvar za mene, moju porodicu, moju karijeru. Kad pogledam šta ovaj orden znači u istoriji za sve koji su ga dobili, osećam se da sam na početku prave odgovornosti i pravih izazova, a pošto ja to volim, osećam se spremnim da nastavim da radim ono što sam do sada radio najbolje što mogu“, kazao je Milenković, kome je priznanje dodeljeno povodom Dana državnosti Srbije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Tata ti si lud

Advertisement