Chicago
37°
Partly Cloudy
6:48 am7:05 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 75%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
43/36°F
39/28°F
45/34°F

Published 8 months ago

By admin

AKO ON POLETI, SVET JE OTIŠAO DO ĐAVOLA: Putinov avion “sudnjeg dana” mu omogućava da daje naređenja i u slučaju nuklearnog rata

Vladimir Putin ima specijalni avion „Sudnjeg dana“ koji mu omogućava da nastavi da vlada Rusijom tokom nuklearnog rata.

Il-80 bez prozora je Putinov takozvani avion Sudnjeg dana, dizajniran da deluje kao Kremlj na nebu u slučaju nuklearnog napada.

Putin bi mogao da vlada Rusijom i izdaje komande svojoj vojsci sa komandnog mesta u vazduhu u slučaju rata punih razmera. Ovo uključuje mogućnost da se naredi nuklearni udar.

Krunski dragulj opreme Il-80 poznat je kao Zveno-S, koji uključuje napredni komunikacioni paket koji koristi satelitske antene smeštene na vrhu u velikoj kapsuli ovalnog oblika prema prednjoj strani aviona.

Još dve velike kapsule – pričvršćene ispod krila – svaka nosi turbinski motor koji služi kao dodatni izvor napajanja za opremu u vozilu.

Postoji i poseban antenski sistem veoma niske frekvencije (VLF) koji se koristi za komunikaciju sa podmornicama koje nose balističke rakete.

Il-80 su prvi put poleteli 1987. godine, a program nadogradnje je pokrenut 2008. godine, u kojem je druga verzija Zveno-S uvedena u najmanje dva aviona.

Teški Il-80 Maksdom je dizajniran da deluje kao Kremlj na nebu u slučaju nuklearnog napada i može se puniti gorivom u vazduhu. Putin bi mogao da vlada Rusijom i izdaje komande svojoj vojsci za nuklearne udare sa komandnog mesta u vazduhu.

Veliki ‘kanu’ za satelitsku komunikaciju nalazi se na vrhu trupa u prednjem delu, sa velikim antenama na krmi. Na repu aviona se nalazi i vitlo za vučenu, veoma niskofrekventnu (VLF) antenu. Horizontalni stabilizatori takođe imaju prostor za više senzora ili komunikacionih antena.

Avion ima dva velika elektrogeneratorska kućišta unutar svojih motora. Uvlačiva sonda za punjenje goriva je ispod kokpita.

Avioni bi trebalo da budu zamenjeni modernijim Iljušin 96-400M, što će ruskom lideru omogućiti veću udobnost dok kontroliše trupe i rakete tokom nuklearne katastrofe.

Prvi od novih vazdušnih komandnih i kontrolnih aviona je sada u izgradnji, rekao je izvor u vojno-industrijskom sektoru, ali se veruje da još nije spreman.

Izvor: Kurir.rs/Daily mail Foto:

YOU MAY LIKE

MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
RATNI VETERAN BAJDENU U LICE: Poslali ste milione u smrt u Iraku i Avganistanu, ne možete da budete predsednik! (VIDEO)
EKSKLUZIVNO, MAJA VOLK: Kako sam pobedila rak i kojom sam hranom produžila karijeru Novaku Đokoviću! (VIDEO)