Chicago, IL
82°
Partly Cloudy
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 11mph S
Humidity: 44%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 1
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
79°F
75°F
73°F
72°F
70°F
SunMonTueWedThu
66°F / 59°F
84°F / 66°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F

Published 4 years ago

By Antonije Kovačević

FRIZERKA DIGLA ANTI-KORONA REVOLUCIJU: Šeli osuđena na 7 dana zatvora, narod skupio pola miliona $ za kauciju, senator došao da se ošiša i pruži podršku! (VIDEO)

“Ne slažem se sa vama kada kažete da sam sebična. Hraniti moju decu nije sebično. Moji frizeri ostaju gladni da bi njihova deca mogla da jedu. Tako da, ako mislite da je zakon važniji od toga da prehranim decu molim vas, osudite me, ali ja salon neću zatvoriti”, rekla je ona.

Šeli Luter, vlasnica frizerskog salona u Dalasu, Teksas, postala je simbol odlučujuće borbe protiv uvedenih mera ostanka kod kuće i glasnog zahtevanja da se ekonomija što pre pokrene, što je na kraju i koštalo kazne zatvora.

Naime, sve je počelo 22. marta kada je, da bi njeni radnici, baš kao i ona posle dva meseca potpunog zatvaranja biznisa mogli da plaćaju hipoteku, rešila da po svaku cenu otvori “Salon la Mode”. Ubrzo je usledila naredba da zatvori salon, ali Šeri ga je ponovno otvorila 24. aprila.

“Bila sam frustrirana zbog konstantnog odlaganja datuma kada ćemo ponovo moći da se vratimo na posao. Zvali su me stilisti, predlagali da počnemo da radimo u domovima mušterija, što nisam smatrala dobrim predlogom jer ne bismo mogli da utičemo na higijenu”, objasnila je Šeli Luter.

Ona je istakla da je po otvaranju salona vodila računa o socijalnoj distanci, dezinfekciji i zaštiti klijenata.

Međutim, četiri dana kasnije, 28. aprila, stigao je nalog kojim se salon zatvara a njoj se ukida sloboda.

Sudija koji je vodio slučaj ponudio je da se izvini, prizna da je radila i pokaže kajanje jer je bila sebična, te da neće morati u zatvor. Ali, ona je to odbila.

“Ne slažem se sa vama kada kažete da sam sebična. Hraniti moju decu nije sebično. Moji frizeri ostaju gladni da bi njihova deca mogla da jedu. Tako da, ako mislite da je zakon važniji od toga da prehranim decu molim vas, osudite me, ali ja salon neću zatvoriti”, rekla je ona.

Nakon što je u zatvoru provela dva dana, puštena je, jer je u među vremenu teksaški guverner Greg Abot izmenio izvršno naređenje, uklonivši mogućnost da građani budu zatvoreni zbog kršenja naloga za ostanak kod kuće.

Podršku je dobila i od senatora Teda Kruza, koji je došao da se ošiša.

“Danas sam otišao da se ošišam u Šelin salon kako bih pokazao svoju podršku za nju, njeno malo preduzeće i sve vlasnike firmi koji pokušavaju da pomognu Teksašanima da se vrate na posao.”, napisao je Kruz posle svog prvog šišanja tokom pandemije koronavirusa.

On je na frizuru došao čak iz Hjustona.

Mnogi Amerikanci rešili su da i finansijski pomognu ovoj frizerki, koju pored 7.000 dolara za kaznu i troškove suda, očekuje i plaćanje 500 dolara za svaki dan kada je salon bio otvoren tokom zabrane rada. Do sada je prikupljeno više od pola miliona dolara, pogledajte OVDE.

IZVOR: Dailymail FOTO: Printscreen

YOU MAY LIKE