Connect with us

sport

ZLATO I SREBRO ZA SRBIJU: Plivači briljirali na juniorskom prvenstvu u Peruu! (VIDEO)

Published

on

Raduj se Srbijo, radujte se Leskovčani. Zlato i srebro na svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Limi (Peru, Južna Amerika) pripalo je srpskim mladićima. S tim što jedan od njih pliva za Srbiju a drugi za Austriju. Uroš Živanović iz Leskovca je u finalu isplivao vreme kojem je postavio juniorski nacionalni rekord na 100 metara prsno – 1:01:64. Ovim vremenom je osvoji srebrnu medalju.

Zlato je osvojio naše gore list, Luka Mladenović, koji se nažalost takmiči pod zastavom Austrije. Ovaj Srbin je bio brži od Uroša za samo 34 stotinke. Treći je u ovoj uzbudljivoj trci bio poljak Filip Urbanski. Uroš Živanović je sjano otpočeo trku i prvi je okrenuo posle 50m trke. Odmah iza njega je bio Luka Mladenović. Žestoka borba se vodila do poslednjeg trenutka a bukvalno u poslednjem metru je Srbin pod austrijskom zastavom ostvario prednost i tako trijumfovao.

Uprkos srebrnoj medalji ovo je ogroman uspeh za plivača leskovačke “Dubočice” koji će imati još jednu priliku da se domogne zlatne medalje i to u trci na 50 metara u istj disciplini. Kvalifikacije za ovu deonicu su za dva dana u 18h, polufinale u nedelju a finale je 05.septembra.

Ovom medaljom je leskovački plivač koji ima samo 18 godina pokazao veliki potencijal a svi se nadamo da je Srbija dobila novog Milorada Čavića. Ostaje žal što naša deca rođena u inostranstvu nastupaju ne nastupaju za Srbiju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Svi Srbi u Parizu
Foto: Printscreen YouTube / ita- Sport

Advertisement