Connect with us

Srbija

ZLATNI DEČAK OBORIO NACIONALNI REKORD: Leon (10) za dve godine plivanja osvojio više stotina medalja i titula

Published

on

Leon Hemi, desetogodišnjak iz Subotice, postavio je novi srpski rekord u plivanju na 100 metara slobodnim stilom i potvrdio da je u svojoj generaciji najbrži

Neverovatni “delfin”, plivač subotičkog PK “Spartak”, Leon Hemi (10) isplivao je ovog meseca na međunarodnom takmičenju u mađarskom gradu Hodmezuvašarhelj 100 metara za samo 1:07:16, što je za osam stotinki brže od prethodnog državnog rekorda Srbije u kategoriji plivača do 10 godina.

Leon je na istom takmičenju osvojio pet medalja, od čega čak tri zlata, a ubrzo nakon što je postavio nacionalni rekord nastupio je na takmičenju u Novom Sadu gde je uzeo još tri zlatne medalje.

Posvećen je treninzima i vrlo je disciplinovan. Kod njega nema kolebanja. Ima odlike vrhunskih plivača. Vrhunsko je dete i korektan sportista

Trener

O zlatnom subotičkom delfinu mediji su pisali u maju jer se za samo dve godine od kada trenira plivanje osvojio više od stotinu medalja i titule najboljeg.  

Leon je odličan učenik četvrtog razreda, nedeljno ima devet treninga, a na svakom takmičenju penje se na pobednički tron.

Vredni dečak ljubav prema plivanju i talenat koji ima već je pokazao u Mađarskoj, koja mnogo ulaže u plivanje. U žestokoj konkurenciji iz te države dolazio je i sa po četiri zlata.

Za Leona kažu da je vođa generacije i da vremena koja isplivava mogu da se porede sa svetskim rezultatima, što ga vodi ka rekordima, a prvi je upravo upisao u istoriju srpskog sporta.

Jako volim da plivam, a najdraži stil mi je kraul. Pre takmičenja se skoncentrišem i poslušam trenera. Uživam u vodi, a zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer plej

Leon

 – Posvećen je treninzima i vrlo je disciplinovan. Kod njega nema kolebanja. Ima odlike vrhunskih plivača. Vrhunsko je dete i korektan sportista – kaže trener Milan Jovanović.

Pred najbržim u generaciji desetogišnjaka, sprinterom u vodi, su već novi ciljevi.

– Jako volim da plivam, a najdraži stil mi je kraul. Pre takmičenja se skoncentrišem i poslušam trenera. Uživam u vodi, a zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer plej – kaže Leon.

TEKST: BlicAdvertisement