Connect with us

Srbija

ZLATNI DEČAK OBORIO NACIONALNI REKORD: Leon (10) za dve godine plivanja osvojio više stotina medalja i titula

Published

on

Leon Hemi, desetogodišnjak iz Subotice, postavio je novi srpski rekord u plivanju na 100 metara slobodnim stilom i potvrdio da je u svojoj generaciji najbrži

Neverovatni “delfin”, plivač subotičkog PK “Spartak”, Leon Hemi (10) isplivao je ovog meseca na međunarodnom takmičenju u mađarskom gradu Hodmezuvašarhelj 100 metara za samo 1:07:16, što je za osam stotinki brže od prethodnog državnog rekorda Srbije u kategoriji plivača do 10 godina.

Leon je na istom takmičenju osvojio pet medalja, od čega čak tri zlata, a ubrzo nakon što je postavio nacionalni rekord nastupio je na takmičenju u Novom Sadu gde je uzeo još tri zlatne medalje.

Posvećen je treninzima i vrlo je disciplinovan. Kod njega nema kolebanja. Ima odlike vrhunskih plivača. Vrhunsko je dete i korektan sportista

Trener

O zlatnom subotičkom delfinu mediji su pisali u maju jer se za samo dve godine od kada trenira plivanje osvojio više od stotinu medalja i titule najboljeg.  

Leon je odličan učenik četvrtog razreda, nedeljno ima devet treninga, a na svakom takmičenju penje se na pobednički tron.

Vredni dečak ljubav prema plivanju i talenat koji ima već je pokazao u Mađarskoj, koja mnogo ulaže u plivanje. U žestokoj konkurenciji iz te države dolazio je i sa po četiri zlata.

Za Leona kažu da je vođa generacije i da vremena koja isplivava mogu da se porede sa svetskim rezultatima, što ga vodi ka rekordima, a prvi je upravo upisao u istoriju srpskog sporta.

Jako volim da plivam, a najdraži stil mi je kraul. Pre takmičenja se skoncentrišem i poslušam trenera. Uživam u vodi, a zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer plej

Leon

 – Posvećen je treninzima i vrlo je disciplinovan. Kod njega nema kolebanja. Ima odlike vrhunskih plivača. Vrhunsko je dete i korektan sportista – kaže trener Milan Jovanović.

Pred najbržim u generaciji desetogišnjaka, sprinterom u vodi, su već novi ciljevi.

– Jako volim da plivam, a najdraži stil mi je kraul. Pre takmičenja se skoncentrišem i poslušam trenera. Uživam u vodi, a zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer plej – kaže Leon.

TEKST: BlicContinue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. m.m

  November 5, 2019 at 8:57 pm

  Malom Duliću želimo sve najbolje, odnosno da njegovi roditelji malo pripaze na zdravlje deteta, jer smo danas u fazi gladijatorstva u plivanju. Deca su u plivanju zbog sebe i svog zdravlja, a ne da bi trenirali od jutra do mraka, a sutra se za njih neće znati ili ko zna šta će im se desiti. Sad je dete 4.razred,a šta će biti kad krene u peti? Da li je normalno da dete koje pliva 2 godine ima više od 100 medalja, neka se zapitaju i sportski lekari, neka reaguju.
  Protiv smo ugnjetavanja dece koja su tako mlada i koja će nažalost sagoreti, samo je pitanje vremena.
  Mislim da se u plivanju treba ići na duge staze, ako se želi postati profesionalni plivač, kao što je to očigledno želja deteta, ali i očigledno želja trenera da se preko njega njihovo ime proteže i promoviše. Sigurno u prvi plan dolaze i roditelji koji insistiraju da ovo dete radi to što radi, moja pretpostavka. Gledajući svakodnevno takve stvari na bazenu ne bi me čudilo da je i ovde slučaj “roditelj” koji je previše zahtevan i dete koje je previše malo da bi shvatilo o čemu se radi. Ovo je zapravo iskorištavanje tj.izrabljivanje dečijeg mladog nezrelog organizma.
  Da bi neko osvojio preko 100 medalja morao bi da pliva jako jako mnogo takmičenja kao i treninga, što je vrlo iscrpljujuće za srce, a što nije normalno ni za fizički razvoj, ni za psihu tog deteta.
  Kad se bude stalo s tendencijom obaranja rekorda, a staće se, dečak će biti već u problemu. Verujem da ga treniraju kao da ima 15 godina.
  Da bi ovo zaustavili, roditelji, reagujte. Ne samo roditelji ovog deteta, nego i svi ostali koji svoju decu guraju u gladijatorstvo i u čeljusti trenera kojima je samo stalo do ličnog profita, a ne do dece. Njima deca nisu interes, shvatite. Tako je danas uglavnom u svim gradovima. Shvatite i da vaša deca nisu na olimpijadi, još.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement