Connect with us

Amerika

ŽESTOKI SUKOBI U ČIKAGU: Pokušaj vandalizovanja spomenika Kolumbu, policija odbila demonstrante (FOTO, VIDEO)

Published

on

Protest održan u Čikagu prerastao je u nasilan okršaj sa policijom, kada su demonstranti koji su se okupili blizu spomenika Kristofera Kolumba u Grent Parku počeli da bacaju različite predmete na organe reda, koji su čuvali statuu od potencijalne vandalizacije.

Kako je situacija postajala sve gora, desetine policajaca iz svih delova Čikaga, poslate su na lice mesta kako bi sprečile dalju eskalaciju, preneo je Fox 32 Chicago.

Ukupno 18 policajaca je povređeno u sukobima, a neki od njih su prevezeni u bolnicu. Najmanje 12 demonstranata je uhapšeno.

Takođe, najmanje četiri civila sa lica mesta su takođe primljena u bolnicu, ali nije poznato iz kojih razloga, preneo je čikaški WGN-TV.

Primećena je i jedna žena sa razbijenom glavom, koju je medicinsko osoblje ubrzo pripremilo za transport u bolnicu.

Protest je počeo kod Bakingemške fontane, a zatim se masa pomerila prema spomeniku Kolumbu. Neki od demonstranata su uspeli da prebace uže preko statue, očigledno pokušavajući da je sruše, preneo je Chicago Tribune.

Demonstranti su uzvikivali. “Kolumbo je ubica! Kolumbo je lopov!”, prenose mediji.

Kada su demonstranti počeli da bacaju različite predmete, policija je na kratko upotrebila silu dok se demonstranti nisu povukli.

Izvor: FoxNews
Foto: Printscreen Twitter@WGNNews

Advertisement