Connect with us

Amerika

ŽESTOKA PUCNJAVA U ILINOJU: Napadači otvorili vatru, pa se sudarili sa vozom!

Published

on

U pucnjavi u gradu Ist Sent Luis, u američkoj državi Ilinoj, povređeno je više ljudi, a vlasti su organizovale potragu za osumnjičenima, koji su tokom bega vozilom udarili u putnički voz.

Prema dostupnim informacijama iz policije, u incidentu koji se dogodio juče oko 16 časova nije bilo žrtava, izvestila je CBS-ova lokalna filijala KMOV i navela da su trojica osumnjičenih otvorila vatru pre nego što su pokušali da prođu pored voza na obližnjem železničkom prelazu, gde je voz udario u vozilo koje su koristili za bekstvo.

Policija je organizovala nakon toga potragu za osumnjičenima u susednoj šumskoj zoni, a prema istim izveštajima više ljudi ranjeno je u pucnjavi, ali se ne navodi broj žrtava i njihovo stanje.

Prema drugoj lokalnoj televiziji, Foksovoj podružnici KTVI, koja se u svom izveštaju pozvala na neimenovane zvaničnike, tri osobe su ranjene u pucnjavi, za koju je rečeno da se dogodila u blizini jedne mesare u Ist Sent Luisu, a rečeno je da policija traga za čak šest osumnjičenih.

Istočni Sent Luis, grad sa oko 25.000 stanovnika u jugozapadnom delu Ilinoisa, koji je rekom Misisipi odvojen od Sent Luisa u državi Misuri, već dugo ima lošu reputaciju u vezi sa kriminalom i siromaštvom.

Podaci američkog Federalnog istražnog biroa iz 2019. godine pokazuju da je ovaj grad imao najveću stopu ubistava po glavi stanovnika u SAD, od onih sa više od 10.000 stanovnika, a zauzeo je četvrto mesto po broju svih nasilnih krivičnih dela.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement