Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

ŽESTOKA PUCNJAVA U ILINOJU: Napadači otvorili vatru, pa se sudarili sa vozom!

U pucnjavi u gradu Ist Sent Luis, u američkoj državi Ilinoj, povređeno je više ljudi, a vlasti su organizovale potragu za osumnjičenima, koji su tokom bega vozilom udarili u putnički voz.

Prema dostupnim informacijama iz policije, u incidentu koji se dogodio juče oko 16 časova nije bilo žrtava, izvestila je CBS-ova lokalna filijala KMOV i navela da su trojica osumnjičenih otvorila vatru pre nego što su pokušali da prođu pored voza na obližnjem železničkom prelazu, gde je voz udario u vozilo koje su koristili za bekstvo.

Policija je organizovala nakon toga potragu za osumnjičenima u susednoj šumskoj zoni, a prema istim izveštajima više ljudi ranjeno je u pucnjavi, ali se ne navodi broj žrtava i njihovo stanje.

Prema drugoj lokalnoj televiziji, Foksovoj podružnici KTVI, koja se u svom izveštaju pozvala na neimenovane zvaničnike, tri osobe su ranjene u pucnjavi, za koju je rečeno da se dogodila u blizini jedne mesare u Ist Sent Luisu, a rečeno je da policija traga za čak šest osumnjičenih.

Istočni Sent Luis, grad sa oko 25.000 stanovnika u jugozapadnom delu Ilinoisa, koji je rekom Misisipi odvojen od Sent Luisa u državi Misuri, već dugo ima lošu reputaciju u vezi sa kriminalom i siromaštvom.

Podaci američkog Federalnog istražnog biroa iz 2019. godine pokazuju da je ovaj grad imao najveću stopu ubistava po glavi stanovnika u SAD, od onih sa više od 10.000 stanovnika, a zauzeo je četvrto mesto po broju svih nasilnih krivičnih dela.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE