Chicago, IL
46°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 60%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
45°F
45°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

ŽENA ZVANA HRABROST: Merima ostavila bebu na mostu, pa skočila u nabujalu reku da spasi mladi život!

Nakon što je spasila jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas Merima Gajić, hrabra Banjalučanka, otvorila je dušu o svemu što se dešavalo u noći 13. maja.

– Kćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule preći Gradski most kćerka mi kaže: „Vidi mama devojka sedi na stubu od mosta“. Pogledala sam prema devojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas – priča Gajić.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćerki Anđeli te joj rekla da se ništa ne sekira i krenula prema reci.

– Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema reci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i devojku i sebe jer je reka bila brza i nabujala. Uspela sam nekako da je dovučem do obale gde su nas sačekali policija, jedan čovek i žena – priseća se Gajić momenta spašavanja devojke.

Kaže da nije uspela reči progovoriti s devojkom jer dok je izvlačila iz hladne reke je bila polusvesna, a kasnije, kada ju je iznela na obalu, bila je bez svesti.

“Ništa ne znam. Ni odakle je devojka, ni kako se zove, ko joj je majka, otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim sinoć su me zvali i pitali, kako se osećam te su samo rekli da je devojka zbrinuta i da će biti sve uredu”, dodaje Merima Gajić.

Koji je razlog, radi čega se devojka sinoć bacila u Vrbas, Gajić kaže da ne zna.

“Sinoć nisam razmišljala šta bi moglo da se desi. Ostavljam svoje dvoje dece, a treće, tuđe, idem da spašavam. Drago mi je da sam je uspela spasiti”, dodaje Gajić.

Na upit da li su je zvali „gradski oci“ u smislu da joj iskažu zahvalnost i nagrade za herojstvo, kaže da je niko nije zvao.

Izvor: Dnevni Avaz Foto: Printscreen / ATV

YOU MAY LIKE