Chicago, IL
28°
Cloudy / Wind
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 23mph N
Humidity: 74%
Pressure: 29.95"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SunMonTueWedThu
57°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F
48°F / 34°F

Published 2 years ago

By admin

OVI MOMCI SU NAŠI HEROJI: Krenuli peške od Pančeva do Ostroga za decu obolelu od raka (FOTO)

Кoliko je teška borba kad saznate da vam dete boluje od kancera znaju samo roditelji koji kroz nju prolaze. Da bi im bar malo olakšali članovi Udruženja „Uvek sa decom“ su još pre četiri godine za sve roditelje koji sa bolesnom decom dolaze na lečenje u Beograd obezbedili smeštaj u stanu u Smiljanićevoj ulici. Opremljen je da bude njihov privremeni dom i kroz njega je do sada prošlo 49 dece sa roditeljima. Кako bi pomogli da se pokriju troškovi smeštaja u ovom Roditeljskom kutku aktivorali su se članovi Udruženja „Ognjište“ koji su se odlučili na neobičnu humanitarnu akciju.

„Pokrenuli smo humanitarnu akciju „Tri miliona koraka – za besplatan smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom“ koja je započela upravo na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. Maja. Tada samo krenuli iz Omoljice kod Pančeva, a naš cilj je manastir Ostrog. Pešačimo već četvrti dan, prelazimo oko 50 kilometara dnevno i stigli smo do Ivanjice“, rekao je za RINU Slavko Radojičić, predsednik Udruženja „Ognjište“.

Cilj je da za deset dana prepešače tri miliona koraka kako bi pomogli malim borcima i njihovim najbližim. Osim što su u tom stanu smešteni, u Roditeljskom kutku dobijaju podršku od članica udruženja da lakše prebrode teške dane, jer su one i same kao i ti roditelji prošle ovo nemilo iskustvo sa svojom decom.

„Jedan korak po ceni od 0,436 dinara puta 3.000.000 jeste iznos od 1.308.000 dinara koji je potreban da se sakupi. Na taj način obezbediće se 365 dana besplatnog boravka obolele dece i njihovih porodica. Na ovom posebnom hodočašću sa mnom su Aleksandar Prešern, Aleksandar Šekularac, Stanko Balaban i Jovan Crnjin “, kaže humanista.

Udruženje dobrih ljudi “Ognjište” je osnovano pre nešto više od godinu dana radi ostvarivanja ciljeva u oblastima humanitarnog rada, opšte kulture i podizanja svesti o ekologiji.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE