Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 3 weeks ago

By Antonije Kovačević

ŽENA IZ ČIKAGA KUPILA KUĆU ZA 5,500 DOLARA: Sad će moći da je proda za 4,3 miliona!

Meredit Tabone, 43-godišnjakinja iz Čikaga, kupila je nekretninu u italijanskom selu za samo jedan evro i i pretvorila je u svoj dom iz snova.

Ponude za kuću kretale su se od jednog evra, međutim Meredit je sasvim slučajno ponudila 4.400 funti – i nakon nekoliko meseci saznala da je baš ona uspešni kupac.

Objekat nije imao struju ni vodu, a krov je bio prekriven azbestom, za čije ekološko uklanjanje je izdvojila  750 eura.

Ona je kupila i prvu sledeću kuću u komšiluku za 27. 000 funti, a uložila je i dodatnih 46 meseci i 210.000 funti kako bi spojila oba domaćinstva i izgradila vikendicu od 3.000 kvadrata.

Meredit je takođe kupila i dve gostinjske kuće u istom selu za ukupno 28.000 funti, i napuštenu zgradu od 58.000 funti koju pretvara u galeriju i kafić. Procenjuje da će njen uloženi iznos od 230.000 funti u kuću od jednog evra biti vredan 3.400.000 funti kada svi radovi budu završeni.

„Kuća je bila u vrlo lošem stanju, ali u mnogim stvarima bila je sve što sam očekivala i više. Imala je toliko šarma! Toliko je interesantnih arhitektonskih detalja, mogla sam stvarno da vidim istoriju zapisanu na zidovima…Ali joj je bilo potrebno renoviranje“, rekla je ona.

„Kada smo prvi put videli kuću, imala je 750 kvadrata, nije imala struju, vodu, prozore i bila je prekrivena azbestom. Mada smo prvobitno želeli samo malu kućicu za odmor, pretvorili smo je u dom iz snova. Veoma je velika i kompleksna. Ima četiri spavaće sobe, četiri kupatila, kuhinju, dnevni boravak i trpezariju. Ugradili smo terasu na prvom i drugom spratu, spa i vinski podrum, kao i kamin i peć za picu“.

Dolaskom u Italiju, Meredit se vratila korenima.

U želji da dobije italijansko državljanstvo, 2016. je počela da istražuje o svojim precima za koje je jedino znala da su živeli u malenom selu na Siciliji. Tako je čula za kuću koja se prodaje za 1 evro.

Ona očekuje da će radovi biti gotovi do kraja 2024.godina, a u međuvremenu planira da uči jezik i uživa u celom procesu.

Tekst: Zadovoljna Foto: Instagram

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)