Connect with us

Srbija

ZDRAVKO ŠOTRA: Srbija propada, samo bes mladih može da pomogne

Published

on

“Mora se menjati ono što je neizdrživo, mora se zaustaviti propadanje Srbije koje je očito u svim domenima”, rekao je za portal Nova.rs reditelj Zdravko Šotra.

Nakon kratke pauze Šotra nastavlja snimanje filma i serije “Kralj”, prema romanu “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića.

Komentarišući proteste građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću, Šotra kaže da je lepa stvar da su se pojavili mladi ljudi.

“Jesenas i proletos uglavnom smo mi matorci izašli na ulicu. Bilo je malo mladih, a sada su isključivo oni. Meni to budi nadu. Samo bes mladih može da dovede do nekog razrešenja ovde”, ističe režiser za Nova.rs.

Podvlači da se mora menjati “ono što je neizdrživo”.

“Jako je loše, ovo propadanje se ne zaustavlja. Mora se zaustaviti propadanje Srbije koje je očito u svim domenima”, poručuje Šotra.

Nedavno održane izbore smatra smešnim.

“Unapred smo znali da će biti takvi. Zato su ih ljudi s pravom bojkotovali. Znali su da to neće biti pravi izbori i da se tu glasa za hiljadu, dve, tri dinara, da se glasa iz obaveze, naređenja, da bi se sačuvalo radno mesto. Petnaest dana smo čekali na konačne rezultate. To nisu izbori. Treba tražiti da se ponište, jer nisu bili regularni”, ističe Šotra i dodaje:

“Posledica tih izbora i manifestacija koje su održane oko izbora su mrtvi koje brojimo svaki dan. Sve je to bezumno vladanje koje ovde traje dosta dugo”.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Youtube / 24 minuta sa Zoranom Kesićem

Advertisement