Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

ZBOGOM BEOGRADE, NA SELU JE RAJ: Sve više mladih napušta gradove i vraća se seoskom životu! (FOTO)

Da je metar njegovog sela, Amerika cela, najbolje se na sopstvenom primerio uverio i rođeni Beograđanin Marko Ranković koji je odlučio da napusti veliki grad i vrati se na svoju dedovinu, u selo Gornja Trešnjica nadomak Ljubovije.

Netaknuta priroda, mir, život bez žurbe i stresa samo su neki od faktora koji su uticali da se nikad ne pokaje zbog svoje odluke. Mnogi su poput njega, tokom teških korona godina spas takođe potražili u ruralnim područjima, pa je Marko odičio da se počne baviti seoskom turizmom.

“Кorona me je zaista vratila na selo, nisam mogao da biram parče zemlje jer sam se vratio na dedovinu, a dobio sam parče raja. Podigao sam vajate u trenutno raspolažem smeštajem za 12 osoba, ali su potrebe mnogo veće. Bilo je gostiju iz svih krajeva Srbije i bez obzira što sam tek početnik u seoskom turizmu, olako nas pronalaze, na samoj smo obali Drine, kaže za RINU Marko.

Кanjon reke Trešnjice, specijalni rezervat prirode i stanište beloglavih supova, Tornička Bobija i lepote reke Drine čine opštinu Ljubovija sve primamljivijom destinacijom za odmor, kako domaćih tako i inostranih gostiju.

“Ono što posebno raduje jeste povećanje broja registrovanih seoskih domaćinstava od strane mladih ljudi koji su spoznali ogromne potencijale seoskog turizma u našoj opštini, kaže Milisav Vićentić, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Ljubovija.

Turistička organizacija opštine Ljubovija pruža stručnu podršku onima koji su odlučni u nameri da se bave seoskim turizmom, kaže direktorka Jelena Tešić.

“Pružamo sve neophodne informacije i smernice na koji način mogu ispuniti uslove za pokretanje turizma na selu do kategorizacije objekata. Tu smo da im damo vetar u leđa i sigurna sam da će Markovim koracima krenuti i ostali i prepoznati potencijale koje ima Ljubovija,pre svega, ovde, na samoj obali Drine, u selu Gornja Trešnjica, zaključuje Tešić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE