Connect with us

Amerika

ZBOG OPTUŽBI ZA SARADNJU SA RUSIJOM: Tramp tuži Hilari Klinton i demokrate!

Published

on

Donald Tramp tužio je Hilari Klinton i nekoliko drugih demokrata, jer smatra da su pokušali da nameste predsedničke izbore u SAD 2016, povezujući njegovu kampanju s Rusijom.

“Zajedničkim delovanjem optuženi su se zlonamerno urotili u stvaranju lažne priče o tome da je njihov republikanski protivnik, Donald Džej Trump, sarađivao s inostranim neprijateljskim stranama”, naveo je bivši američki predsednik u tužbi podnesenoj saveznom sudu na Floridi.

Tramp, koji je na izborima 2016. pobedio Klinton, u tužbi pominje i “reketiranje” te “urotu radi širenja štetnih laži“.

Trumpove optužbe potkopava izveštaj koje je izdao odbor Senata pod vođstvom republikanaca u avgustu 2020. U tom se izveštaju na 966 stranica zaključuje da je Rusija koristila republikanskog političkog operativca Pola Manaforta i internets stranicu Vikiliks kako bi pokušala da pomogne Trampu da pobedi na izborima 2016.

Tramp u tužbi traži kompenzaciju i odštetu. Rekao je da je bio “prisiljen da snosi troškove u iznosu koji će se utvrditi na suđenju, ali za koji je poznato da je veći od 24 miliona dolara i koji nastavlja da raste u obliku troškova odbrane, pravnih naknada i drugih povezanih troškova”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / The Hill

Advertisement