Connect with us

sport

NOLETA SU ZBOG OVOGA IZBACILI: Amerikanac reketom pogodio skupljača loptica, kažnjen jednim poenom! (VIDEO)

Published

on

Američki teniser Dženson Bruksbi, tokom meča na turniru u Majamiju, reketom je u naletu besa pogodio skupljača loptica, a pritom nije diskvalifikovan sa turnira. Glavni sudija kaznio ga je samo oduzimanjem jednog poena.

Mladi Amerikanac, nezadovoljan posle jednog poena, u besu je bacio reket koji je odskočio i direktno u nogu pogodio skupljača loptica, koji nije uspeo da izbegne udarac. Dečak je reket podigao i vratio teniseru, koji mu se posle svega izvinio.

Njegov rival Federiko Korija odmah je izrazio nezadovoljstvo odlukom sudije, pa je tražio da Bruksbi bude diskvalifikovan.

„Mislim da je trebalo da bude diskvalifikovan. Kada se pogodi neko drugi na terenu, nezavisno od jačine, to treba da bude diskvalifikacija. Pri tom je već ranije tokom meča bacao reket, u prvom setu. Rekao sam sudiji da me je razočarao, jer nije ni pitao skupljača kako se osećao. Ne znam zašto se poneo tako. „Da sam to uradio ja ili bilo koji drugi ‘latino’, izbacili bi me na tri meseca.”

Američki teniser na kraju je savladao Koriju sa 3:6, 6:2, 6:3.

Mnoge je scena na ovom meču podsetila na incident na US openu u septembru 2020. godine, kada je Novaka Đokovića diskvalifikovan, jer je nehotice pogodio sudiju Loru Klark.

Odluka glavnog sudije Karlosa Bernardesa, koji važi za arbitra sa kredibilitetom, iznenadila je ljubitelje tenisa, a navijači Novaka Đokovića ukazuju i na dvostruke aršine sudija ATP-a.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Twitter @TennisPodcast

Advertisement