Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 13mph WNW
Влажност: 59%
Притисак: 30.23"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

ZBOG NEADEKVATNOG IMUNOG ODGOVORA: Odložena rasprava o vakcinaciji dece od 6 meseci do 4 godine!

Američka administracija za hranu i lekove saopštila je u petak da se odlaže sastanak savetodavnog panela na kojem je trebalo da se raspravlja o odobrenju vakcine protiv COVID-19 kompanije Pfizer i BioNTech za decu uzrasta od 6 meseci do 4 godine.

U odvojenom saopštenju, kompanije su navele da planiraju da prošire proces podnošenja podataka američkim regulatorima za vakcinaciju za decu mlađu od 5 godina.

Američki regulatori razmatraju vakcinu za jedinu starosnu grupu koja još uvek ne ispunjava uslove za vakcinaciju, iako su kompanije rekle da su početni rezultati bili ispod očekivanja kod dece uzrasta od 2 do 4 godine.

U decembru, Fajzer je rekao da menja svoje kliničko ispitivanje kako bi testirao verziju vakcine sa tri doze jer je upotrebljena doza izazvala imuni odgovor kod dece uzrasta od 2 do 4 godine koji je bio inferioran u odnosu na odgovor izmeren kod onih uzrasta od 16 do 25 godina.

Kompanije su saopštile da su dostavile podatke o prve dve doze onoga što će na kraju biti režim sa tri doze u starosnoj grupi na zahtev FDA. U petak su rekli da očekuju da će podaci o zaštiti od tri doze biti dostupni početkom aprila.

Neki naučnici su bili kritični prema ovoj ideji, sugerišući da bi regulatori trebalo da sačekaju podatke iz trećeg snimka pre nego što odluče o autorizaciji.

Kod veoma male dece između 6 meseci i 2 godine, vakcina je izazvala imuni odgovor u skladu sa uzrastom od 16 do 25 godina, saopštile su kompanije.

Izvor: NewsMax Foto: Pexels

YOU MAY LIKE