Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By admin

REKLAMA O KOJOJ BRUJI SVET: Coinbase potrošio 14 miliona dolara na 60 sekundi u Super Bowl-u!

Dok druge kompanije izdvajaju velike pare da angažuju holivudske producente za mini-drame od 30 sekundi, Coinbase kompanija je potrošila 14 miliona dolara na Super Bovl reklamu odskakajućeg QR koda koji nije funkcionisao.

Svi će imati mišljenje o reklamama za Super Boul, ali sigurno je da je Coinbase uspeo da napravi jednu od najgorih reklama svih vremena.

Kod je bio povezan sa odredišnom stranicom na veb lokaciji Coinbase koja nudi 15 dolara besplatnog bitkoina u zamenu za otvaranje naloga do 15. februara.

https://www.youtube.com/watch?v=1zLsUhOCqyU

Milijarder i kripto entuzijasta Mark Kuban nazvao je ovaj potez „briljantnim“.

Drugi korisnici su, međutim, kritikovali očigledan nedostatak pripreme za produkciju oglasa. Ubrzo nakon emitovanja, Coinbase-ova aplikacija se navodno srušila za neke korisnike, dok su drugi prikazali ekrane sa greškama na odredišnoj stranici.

Procenjuje se da će oglas od 60 sekundi koštati 14 miliona dolara, na osnovu preovlađujućih cena.

“Zadivljen sam bilo kojom oglasnom agencijom koja je prodala ovu ideju Coinbase-u. To je moralo da bude namera Dona Drejpera da ubedi kompaniju da potroši milione na QR kod koji poskakuje po ekranu i menja boju tokom jednog minuta. To je neverovatno bacanje novca, i skoro je toliko hrabro rasipanje da ga skoro poštujem. Skoro.”, bio je samo jedan od kometara na društvenim mrežama.

Izvor: Sbnation, Insider Foto: Pexels

YOU MAY LIKE