Chicago, IL
45°
Fair
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 41°F
Wind: 9mph S
Humidity: 62%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
45°F
43°F
41°F
41°F
39°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

ZBOG LJUBAVI ZAMENIO IRAN SRBIJOM: Otkad je upoznao Tanju, persijski ‘tekvondo terminator’ osvaja medalje za našu zemlju!

Ljubav piše zaista najlepše životne priče, a kada srce pronađe onu pravu osobu, ne postoje granice i barijere koje se ne mogu preskočiti.

Sudbinski susret dvoje mladih sportista, Iranca Mahdija i Srpkinje Tanje, na jednom kampu u Vrnjačkoj Banji, rasplamsao je iskru ljubavi, a problem nije predstavljao ni jezik, pa su se u početku sporuzumevali putem internet prevodioca.

Mahdi Hodabahši (31), inače veliki šampion tekvondoa, koji je osvajao je brojne medalje za svoju zemlju, započeo je vezu na daljinu sa srpskom tekvondoistkinjom Tanjom, a zbog nje se preselio u Srbiju i svoju vezu su krunisali brakom.

Svoje ljubavno gnezdo su svili u Beogradu, danas Mehdi brani boje srpske zastave, a pre dva dana na Svetskom prvenstvu u Gvadalahari doneo je Srbiji zlatnu medalju, u kategoriji do 87 kilograma.

Nepobedivog „Terminatora“ Srpkinja osvojila šarmom i veštinom

Prvi susret Mehdija i Tanje Tanacković Hodabahši (35), zbog kojeg je on promenio životni put, koji je na kraju rezultirao preseljenjem u Srbiju, desio se 2013. godine. Odmah ga je osvojila svojim šarmom i veštinom.

–Tanju sam upoznao 2013. u letnjem kampu tekvondo kluba „Galeb“ u Vrnjačkoj Banji i tad smo, nekako spontano, ušli u vezu. Prvi put kad smo sparingovali zajedno, izvela je moj omiljeni potez u tekvondou i odmah me osvojila.

U tom trenutku znao sam samo nekoliko reči na engleskom, pa smo se sporazumevali preko internet prevodioca. Napišem nešto na persijskom i pokažem joj prevod na engleskom. Bilo je jako teško, ali sam se potrudio da naučim engleski kako bismo mogli da razgovaramo normalno – počinje svoju ljubavnu priču mladi Iranac, a prenosi Stil Kurir.

Veza na daljinu bila ogroman izazov za oboje

Veza na daljinu bila je veliki zalogaj za oboje, jer su se zbog obaveza viđali, u najboljem slučaju, jednom mesečno. Svađali su se i mirili, čak i raskidali, ali su uvek uspevali da pronađu put jedno ka drugom.

Mahdi je bio usmeren na karijeru, osvajajući brojna odličja za svoju zemlju. Mnogi su počeli da ga smatraju nepobedivim, pa je dobio nadimak „Terminator“.

–Često sam bio na takmičenjima i bilo je veoma teško održavati vezu sa Tanjom i viđati je. Ali svakog dana smo se čuli preko video poziva, non- stop smo razmenjivali poruke. Nedostajali smo jedno drugom, ali čim bismo uspeli da izdvojimo slobodno vreme, odlazili smo u Istanbul da se vidimo. Kako je bilo veoma teško dobiti vize za Srbiju i Iran, to je bio naš grad za susret, na pola puta od naše dve zemlje – priča Mahdi za Telegraf, a Tanja dodaje:

–Dok je on bio na vrhuncu karijere, ja sam završavala sa tekvondoom i počinjala da radim. To je izazivalo veliki jaz između nas, zbog čega smo se i rastali na godinu i po dana. Ali, veoma je teško nastaviti dalje, kad znate da je neko koga volite tamo negde na drugom kraju sveta.

„Karijeru mogu da nastavim bilo gde, a još jednu Tanju ne mogu da nađem“

A onda su odlučili da se još jednom nađu u Istanbulu i „prelome“. Mahdi je bez prevelikog razmiljanja spakovao kofere i preselio se u Srbiju.

–Svoju tekvondo karijeru mogu da nastavim bilo gde na svetu, a još jednu Tanju teško da mogu da nađem. Srpske tekvondiste i trenera Dragana Jovića sam poznavao dugi niz godina, pa sam znao da Srbija ima odličan tim.

Dali su mi otvorenu priliku da nastavim karijeru ovde i uz podršku moje porodice i razumevanje trenera u Iranu to sam i uradio – objašnjava on.

Olimpijada velika motivacija da Srbiju predstavi u najboljem svetlu

Otkad je postao član tekvondo kluba „Galeb“ i počeo da se bori pod okriljem srpske zastave niže neverovatne uspehe.

–On je jedan od najboljih sportista na planeti u svojoj kategoriji i bio je jedan od najboljih boraca Irana i sveta. Prihvatili smo ga kao ravnopravnog člana tima i jako se brzo uklopio i prilagodio našem programu.

Imamo velike planove sa njim u budućnosti, naročito za Olimpijske igre u Parizu 2024 – navodi Dragan Jović Gale, trener srpske tekvondo reprezentacije.

Da se takmiči za Srbiju, Mahdi ima posebnu motivaciju.

–Moj veliki cilj su Olimpijske igre 2024. i naravno Tanja mi u tome pomaže i zbog toga ću joj uvek biti zahvalan. Dala mi je ogromnu motivaciju.

Kad sam povređen, kad sam umoran, kad mi je nešto potrebno, ona bi mi pomogla i dala mi podršku. I zato želim da je učinim srećnom i ponosnom i okačim joj zlato oko vrata posle Olimpijade – nada se ovaj momak.

Tanjina porodica ga zavolela na prvi pogled

Osim razlike u godinama, koja je u domu Hodabahši u Beogradu uvek predmet šale, razlike u naciji i veri ovom paru nikad nisu predstavljale problem.

I Tanjini i Mahdijevi roditelji, prihvatili su njihovu ljubav bez dileme. Prvi susret sa Tanjinom porodicom prošao je bolje nego što su očekivali.

–Mehdi je vrlo poseban. I ne zato što ja to govorim, nego zato što on ima jednu neverovatnu energiju. I toliko je šarmantan i pozitivan i jako mu je teško odoleti u bilo kakvom smislu. Stalno se smeje, stalno širi tu neku pozitivnu energiju, tako da nije bilo sumnje da li će moji da ga vole ili ne.

Niti su ikad imali problem sa tim da li je on iz ove zemlje, one zemlje, ili bilo šta. Momenat kad su njega upoznali, ja mislim da ga je cela porodica obožavala . I naravno, kad on dolazi kuva se za njega, a ne kuva se za mene, nego se kuva ono što on voli. Sa Mehdijevom porodicom se stalno čujemo i pružaju nam neizmernu podršku – priča Tanja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Instagram @missy_tanja_

YOU MAY LIKE