Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

ZBOG KORONAVIRUSA: Amerika produžava vanredno stanje u javnom zdravstvu!

SAD će zadržati vanredno stanje u javnom zdravstvu koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa, što će omogućiti milionima Amerikanaca da bar do aprila naredne godine nastave da se besplatno testiraju, vakcinišu i leče, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Kako je objasnio jedan od njih, odluka da se vanredno stanje u javnom zdravstvu ne ukine u januaru doneta je zbog mogućnosti da tokom zime poraste broj slučajeva koronavirusa i zbog toga što je potrebno da prođe više vremena za prelazak iz vanrednog stanja u javnom zdravstvu na privatno tržište, prenosi Rojters.

Vanredno stanje u javnom zdravstvu u SAD je prvobitno proglašeno u januaru 2020. godine, kad je počela pandemija koronavirusa, a od toga je obnavljano na svakih 90 dana.

Američka vlada je u avgustu nagovestila da planira da ukine vanredno stanje u januaru naredne godine, prenosi Tanjug.

Američko Ministarstvo zdravlja i socijalne pomoći obećalo je da će obavestiti savezne države 60 dana pre isteka vanrednog stanja ukoliko ne planira da ga produži u januaru, a to je onda trebalo danas da se dogodi.

Takvo obaveštenje nije dato saveznim državama, rekao je drugi zvaničnik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Politika
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE