Connect with us

Srbija

ZBOG BOLESTI NEMA POSAO: Darko (26) i njegova majka jedva preživljavaju, a porodica im okrenula leđa!

Published

on

Darko Đokić (26) iz Valjeva, iako mlad, zbog bolesti muči muku da nađe posao. Sa majkom Radmilom, koja je takođe bolesna, živi na rubu egzistencije. Kako u očaju kaže, svi su ih napustili – porodica, prijatelji pa čak i otac koji se ne javlja.

-Otac me je viđao u firmi, nije hteo ni da mi se javi – jada se Darko na početku razgovora.

Majka Radmila i on žive u malom stanu, koji im je dodelila opština. Primali su socijalnu pomoć od koje im, kada plate stan, ostane 2.000 dinara, a stan su plaćali 9.000. Nisu ni sanjali, dodaje on, da će i bez te pomoći ostati, preko noći.

-Živeli smo od tih para, majka i ja imamo istu bolest, i proglašeni smo invalidima zbog loše motorike. Ona je starija i nije sposobna da radi, a ja sam se trudio, ali niko neće da me zaposli. Prestali smo da dobijamo socijalnu pomoć, kao i pomoć za plaćanje stan. Živimo u strahu, jer nam prete izbacivanje, četiri meseca nsimo platili stanarinu – priča Darko.

Kako kaže, trudio se da nađe posao, i molio je, a onda je isti i dobio. No, nije potrajalo.

Otac ih je, dodaje, napustio, a uz njega i cela familija.

-Otac i majka su se razveli, od tog momenta nismo bili u kontaktu, jer je on tako želeo. Ne pita nas kako smo, radili smo u istoj firmi, nikada mi se nije ni javio niti obratio. On je tamo za stalno, ima dobru platu, a nikada nam nije pomogao.

Životne okolnosti i sve nedaće koja su ga zadesile, dovele su ga do toga da digne ruku na sebe

-Usled svega, doživeo sam kao neki nervni slom, isekao sam vene, ali su lekari reagovali brzo i uspeo sam da preživim. Ne znam kako ću dalje, novca nemam, posao niko neće da mi da, a račini samo idu. Ne znam kao bih vam opisao ovaj život u nemaštini – u očaju završava Darko.

Darko je do skoro bolovao od zečije usne i loših zuba, jer nije bio u mogućnosti da ide kod zubara. Srećom, bar taj problem mu je nedavno rešen.

-Pohađao sam osnovnu školu redovno do petog razreda, nakon čega su me prebacili u odeljenje za osobe sa posebnim potrebama. Završio sam i srednju školu. Znam da čitam i pišem, znam oko računara, matematika mi ide slabije. Ne znam samo tablicu množenja – dodaje on.

Ukoliko želite da pomognete Darku, možete kontaktirati sa njim na broj telefona 063/1438-296.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Privatna arhiva

Advertisement