Connect with us

Srbija

ZAVRŠIO DVA FAKULTETA PA UPISAO TREĆI JER NE MOŽE DA NAĐE STALAN POSAO: Slaven posle filozofije i glume, uči za fizioterapeuta (VIDEO)

Published

on

Slaven Trebovac (42) iz Prijedora završio je Filozofski i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a nedavno je upisao i treći za fizioterapeuta. Ipak, ovaj Prijedorčanin i dalje ne može da dođe do stalnog zaposlenja.

Ljubav prema umetnosti usmerila ga je ka pisanju poezije, za šta je dobio nekoliko nagrada – među kojim mu je najdraža ona za lepotu poezije u svetu.

Nagradu je dobio u Bukureštu na Svetskom prvenstvu poezije. Pesma „Mladima i budnima„ ušla je u Svetsku antologiju poezije.

– Drago mi je da sam predstavljao svoju zemlju i da je odjek ovakvih emocija i doživljaj sveta sa ovih prostora prenesen tamo – priča Trebovac koji se može pohvaliti i glumačkom karijerom.

SLAVENOVE DIPLOME I PRIZNANJA: Za njega nema posla

Tu je uloga u filmu „Falsifikator“, predstavi „Skela“, potom Čehovljevom „Galebu“  u kojem je  za ulogu Dorna dobio nagradu za glumu. Igrao je i u filmovima za decu.

– Radio sam filmove sa Zoranom Radonjićem, a to su “Ruke”, “Duboko u šumi”, “Otmica”. Bilo mi je zadovoljstvo da tim “malim ljudima” budem od neke koristi. Filmovi su prikazani na nekim festivalima, uglavnom u revijalnom delu – dodaje Trebovac koji je upisao i treći Faklutet, fizioterapiju.

Nažalost i pored zavidnog znanja, uspeha u svetu poezije i glume, Slaven još uvek nije dobio stalan posao, za sada je povremeno angažovan u Gimnaziji i Muzičkoj školi „Savo Balaban“.

TEKST: Infoprijedor/Serbian Times FOTO: Printscreen/Kozarski vjesnik

Advertisement