Connect with us

Amerika

ZAVRŠILA U ZATVORU: Profesorka prskala đake dezinfektantom zato što nisu pravilno nosili maske!

Published

on

Kristina Resetar, profesorka srednje škole Largo na Floridi uhapšena je zbog navodnog prskanja dezinfektanta u lice učenicima koji nisu pravilno nosili maske, i sada je suočena sa teškim krivičnim delom zlostavljanja dece.

Prema izjavi policijske upravi Larga, Resetar je postala agresivna jer su četvorica učenika odbila da pravilno nose maske za lice u učionici. Resetar, nastavnica matematike, navodno ih je isprskala aerosolom po licu i telu.

Resetar je sproveden iz škole, koja se nalazi u predgrađu Tampe, u sredu je privedena u zatvor okruga Pinelas. Optužena je za četiri tačke krivičnog dela za teško zlostavljanje deteta sa teškim telesnim povredama.

Ova 51-godišnja prosvetna radnica pojavila se u četvrtak pred sudijom.

„U sudnici je Resetar rekla sudiji da predaje matematiku u srednjoj školi Largo i da je učiteljica 21 godinu, od toga 18 u srednjoj školi Largo“, izvestila je VFLA-TV.

“Mislim da to mogu pošteno okarakterisati kao pogrešan pokušaj disciplinovanja”, rekao je sudija.

Incident je navodno snimljen video nadzorom, ali policija nije objavila kopiju snimka. Resetar je na sudu rekla da će video zapis pokazati kako navodi nisu tačni.

Resetar je puštena iz zatvora okruga Pinelas u četvrtak uveče na sopstvenu odgovornost. Budući da učiteljica prethodno nije imala ozbiljne prekršaje, sudija ju je pustio iz zatvora bez kaucije. Portparol školskog okruga Pinelas rekla je da je Resetar i dalje ostati zaposlena u školskom okrugu.

Ovo nije prvi put da su nastavnici postupali drastično tokom pandemije COVID-19.

Izvor: The Blaze Foto: The Blaze

Advertisement