Chicago, IL
59°
Mostly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 8mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 1
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
64°F
66°F
66°F
66°F
68°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 37°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

ZAVRŠENO SUĐENJE DECENIJE! Džoni Dep dobio 10 miliona dolara odštete, ali moraće i da isplati Amber Herd, a evo zbog čega…

Porotnici u građanskom postupku između Džonija Depa i Amber Herd su većali preko 13 sati u slučaju koji je šest nedelja privlačio pažnju svetske javnosti i gde su bivši supružnici izneli sav prljav veš iz njihove veze koja je bila sve, samo ne idilična.

Iako je najavljeno čitanje presude za 15 časova po američkom vremenu, sudija je vratila porotnike u sobu za većanje jer nisu popunili iznos za odštetu u tužbi Džonija Depa od 50 milona dolara. Čak im je rekla i da napišu nula dolara ako treba, ali da ne smeju da polje ostavljaju prazno. Komentatori iz američkih medija kažu da je porota htela da pošalje neku vrstu poruke.

Sud, Virdžinija, Džoni Dep, Amber Herd
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Porotnici su bili su na trodnevnoj pauzi zbog praznika Dana sećanja, a doneli su sledeću presudu i to jednoglasno: Sve tri tužbe su presuđene u korist Depa, koji je dokazao da ga je Amber klevetala, kao i ostale tvrdnje koje su bile protiv Depa su demantovane, odnosne opovrgnute.

Depu je dosuđeno 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kazne. Dep je tužio Amber Herd za 50 miliona dolara, a onda je ona protiv njega podnela protivtužbu za 100 miliona dolara.

Amber ipak dobila odštetu od 2 miliona dolara jer je porota utvrdila da je Dep klevetao Amber Herd – ali to je bilo preko njegovog advokata Adama Voldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Sud, Virdžinija
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Amber Herd se pojavila na čitanju presude, dok je Džoni Dep odsutan jer je u Velikoj Britaniji, gde ima koncert sa grupom prijatelja.

Nekih sat vremena pre čitanja presude (po našem vremenu u 21 sat), portparol Amber Herd je izjavio:

– Tvoje prisustvo pokazuje koji su tvoji prioritete. Džoni Dep svira gitaru u Velikoj Britaniji, dok Amber Herd čeka presudu u Virdžiniji. Dep je cereći se otišao na turneju…

U tužbi protiv Herd Dep je zahtevao isplatu 50 miliona dolara zbog gubitka zarade, uzrokovanog člankom koji je njegova bivša supruga napisala u The Washington Postu 2018. godine. Ona je sebe opisala kao “javnu osobu koja predstavlja zlostavljanje u porodici”. Depov pravni tim tvrdi da je glumac izgubio značajan iznos prihoda zbog insinuacije da je on zlostavljač.

Izvor: Kurir.rs Foto: Vanity Fair

YOU MAY LIKE