Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph SW
Влажност: 76%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 godina ranije

By admin

ZAVRŠEN SABOR VIOLINISTA U PRANJANIMA: Nagradu ‘Prva violina Srbije’ odneo Boban Jovanović Stublinac! (FOTO)

Nagradu Prva violina Srbija na ovogodišnjem 4. po redu Saboru violinista Srbije, odneo je Boban Jovanović Stublinac. Nagradu je pobedniku uručio domaćin manifestacije legendarni košarkaš Srbije Dejan Tomašević.

“Hteo bih da se zahvalim svim divnim ljudima koji su započeli gradnju ovog stadiona i ujedno da uputim molbu da ga do sledećeg jubilarnog sabora završe a i ovi ljudi to zaslužuju. Dobro došli u mesto koje spaja Milanovac i Čačak mesta koja ja uz Beograd najviše volim”, poručio je Tomašević, drugog dana saborovanja.

Nagradu “zlatna violina Srbije”, poneo je Igor Pejović koji ima 18 godina i dolazi iz sela Prilike kod Ivanjice. Igor svira violinu od 12 godine, trenutno je učenik Zorana Кovačevića, a prvi profesor mu je bio Dobrica Vasić. Prošle godine u Pranjanima dobio je nagradu za najizvornije muziciranje, dok je na Carevčevim danima zauzeo drugo mesto. Večeras se predstavio pesmom „Bašalen romalen” i spletom kola Ciganski preplet i Aleksandrino kolo.

Za najbolje odsviranu pesmu nagradu je dobio Dejan Radosavljević Jege, sa pesmom “Što ti je stano mori”, dok je za najbolje odsvirano kolo, nagradu dobio Radosav Savić.

Dejan Radosavljević ima 42 godine dolazi iz Obrenovačkog sela Iverić. Učio je da svira od svog oca, dok su mu veliki uzori Aco Šišić i Boban Voz. On je svirao pesmu „Što ti je Stano mori” i Srbijanski vez kolo.

Aleksandar Spasić došao je iz sela Vrbnica, opština Malo Crnjiće. Ima 25 godina, a violinu svira od svoje 18. godine. Uzori su mu Boban Voz, Sale Šou, Perica Vasić, Moma Stanojević…. Najviše voli vlašku muziku da svira koju je i večeras izvodio i to pesmu Dunave, Dunave i Vilinsko kolo.

Predsednik žirija koji je ocenjivao takmičenje je bio Momčilo Moma Stanojević prva violina Narodnog orkestra RTS-a i priznati nacionalni umetnik. Pored njega žiri su činili i Perica Vasić, šef Saborskog odbora jedan od naših najistaknutijih virtuoza na violini, Milovan Mićo Кujundžić, estradni umetnik i član Saborskog odbora od samog njegovog osnivanja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE