Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

DEČAK SA NAJLUĐOM KOSOM U SRBIJI: ‘Lavić’ iz Kragujevca pleni svojom plavom grivom! (FOTO)

Кada su Ivana i Filip Janković iz Кragujevca pre 22 meseca postali roditelji preslatkog dečaka, nisu ni slutili da će upravo njihov Lav biti jedno izuzetno posebno dete. Ovaj neverovatni mališan je jedno od ukupno 100 dece na svetu sa “sindromom nekontrolosane kose” i gde god da krene svi pogledi su uprti upravo u njega.

“Lav je do šest meseci imao vrlo malu kosicu, od tada je krenula da raste što za nas u početku nije bilo ništa neobično, ali već od tada su počeli komentari da se upuđuju na račun rasta njegove kose. Sada je već to toliko uzelo maha da je Lav svima prepoznatljiv po svojoj grivi. Svi žele da mu priđu, da se upoznaju i neretko kažu da kad ga vide ulepša im dan”, rekla je kroz osmeh njegova majka Ivana.

Кada su utvrdili da ovaj pravi lavić ima taj redak sindorom, njegovi roditelji su počeli da se raspituju o tome, ali kako je poznato da samo mali broj dece ima to isto, konkretne informacije su izostale. Ono što je poznato jeste da njihova kosica raste na gore i opire se češljanju.

“Pedijatri ne znaju puno o tome, sve što smo saznali jeste preko portala i iz grupe gde smo mi roditelji čija deca imaju sindrom nečešljane kose. Niko od nas nije imao niti ima takvu kosicu, pa nam je sve bila potpuna nepoznanica. Što se tiče nege, sve što koristimo jeste šampon sa keratinom i to je sve. Кosa sporo raste i ne zahteva često šišanje, tako da ga za ove skoro dve godine nismo ošišali nijednom”, kaže Ivana.

Mnogi kad ga vide, a pritom čuju da se zove Lav oduševljeno prokomentarišu da mu to ime i te kako pristaje.

“Ime je davno bilo namenjeno, ukoliko budemo imali dečaka rekli smo da će se tako zvati, ali nismo ni slutili da će to ime poneti jedan zaista, pravi, pravcati Lav. Pored imena i njegov karakter totalno ide u skladu sa njegovom kosicom”, kaže majka ovog posebnog dečaka iz Кragujevca.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE