Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 88%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“ZATO ŠTO MRZIM MUSLIMANE”: Skandalozan snimak svađe na crnogorskoj plaži potresao region! (VIDEO)

“Nas 300 treba vama da se prilagođavamo” vikao vlasnik plaže

Snimak sa jedne plaže u blizini Utjehe u Crnoj Gori danas je usijao mreže. Na kratkom video-zapisu vidi se da se čovek, za koga se navodi da je vlasnik plaže raspravlja se ženom.

Na snimku se navodi da je do svađe došlo jer se žena kupala u hidžabu i da je zbog toga izbačena sa plaže, ali za tu informaciju nema potvrde.

-Trista gostiju se buni protiv toga. I nas 300 treba vama da se prilagođavamo – navodi čovek, a onda tokom svađe izgovara “zato što mrzim muslimane“. On je nastavio da priča, ali snimak je na tom mestu isečen.

Zasad je nejasno kako je došlo do svađe.

Incident, je izazvao veliku prašinu i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Navodi je reč o plaži “Rocky beach” u blizini Utjehe i da je vlasnik plaže izbacio porodicu, “jer je ćerka nosila hidžab”.

-Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: “Zato što mrzim muslimane”. Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema verskim manjinama – navodi Sandžakpress.

Očekuje se reakcija nadležnih službi Crne Gore i ispitivanje svih okolnosti.

POVEZANE TEME:

SRPKINJA (21) NAPRAVILA HAOS U BUDVI: Sa majkom namamila Turčina u “zamku”, a onda mu zabila nož u leđa!

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

DVA EVRA ZA KUPANJE U MORU: Na slavnom hrvatskom ostrvu počeli da naplaćuju i boravak na plaži!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @192_rs

YOU MAY LIKE