Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

RON DESANTIS BEZ ZADRŠKE: Naravno da je Donald Tramp izgubio predsedničke izbore 2020. godine!

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke i guverner Floride Ron Desantis rekao je da je njegov rival Donald Tramp izgubio izbore 2020. godine, nakon što je godinama izjegavao da direktno odgovori na to pitanje.

“Naravno da je izgubio. Džo Bajden je predsednik”, rekao je Desantis u intervjuu za televizijsku mrežu NBC njuz, koji je objavljen u ponedeljak.

Desantis je često izbegavao pitanja o tome da li vjeruje da su rezultati izbora 2020. godine bili legitimni. Međutim, proteklih dana je javno počeo da dovodi u pitanje netačne tvrdnje Trampa i njegovih saveznika o ishodu predsedničkih izbora.

Federalni i državni izborni zvaničnici i Trampov sekretar za pravosuđe saopštili su da nema dokaza o izbornoj krađi. Sudovi su takođe odbacili Trampove tvrdnje, uključujući i sudije koje je on sam imenovao.

Specijalni tužilac Sekretarijata za pravosuđe Džek Smit prošle nedelje je podigao optužnicu od četiri tačke protiv bivšeg predsednika zbog napora da poništi rezultate 2020. godine, uoči nasilnih nemira koje su izazvale njegove pristalice u američkom Kapitolu 6. januara 2021. godine.

Desantis je promenio retoriku o izborima u trenutku kada pokušava da oživi kampanju za predsedničku nominaciju. Tramp je trenutni i ubedljivi favorit za osvajanje republikanske nominacije za izbore 2024. godine.

Tokom intervjua, Desantis prvo nije jasno odgovorio na pitanje da li je Tramp izgubio, navodeći da “je pobednik onaj ko stavi ruku na Bibliju 20. januara svake četiri godine”. Međutim, dao je precizniji odgovor nakon što je novinar nastavio da mu postavlja isto pitanje.

PROČITAJTE VIŠE:

Ponovio je da je zabrinut zbog načina glasanja iz 2020. godine, naročito kada je reč o glasanju poštom, ali je poput drugih republikanaca rekao da će ipak prihvatiti metode koje je kritikovao.

Istraživanja su pokazala da glasanje poštom povećava odziv, ali da ne ide više u korist određenoj stranci.

“Problem je što ljudi u medijima i drugde žele da se ponašaju kao da su to bili savršeni izbori. Mislim da to nisu bili dobro vođeni izbori, ali se republikanci nisu borili. Morate da se borite kad se to dogodi”, rekao je Desantis.

Desantis sebe predstavlja kao kandidata koji može uspješnije da sprovede Trampovu politiku, ali nije mnogo kritikovao bivšeg predsednika Sjedinjenih Država.

Prošlog meseca je ocenio da je Tramp trebalo snažnije da osudi napad na Kongres 6. januara, ali da to nije bila pobuna već protest “koji se završio na nesrećan način”.

Guverner Floride takođe tvrdi da će republikanci izgubiti izbore ako budu usredsređeni na protekle izbore i Trampove pravne probleme, koji obuhvataju i optužnicu zbog zadržavanja povjerljivih predsedničkih dokumenata.

“Ako su izbori referendum o politici Džoa Bajdena i neuspjesima koje smo videli, i ako predstavljamo pozitivnu viziju budućnosti, pobedićemo. S druge strane, ako izbori nisu o 20. januaru 2025. (inauguraciji predsednika), nego o 6. januaru 2021. ili o tome koji je dokument pronađen u toaletu u Mar-a-Lagu, ako su referendum o tome, onda ćemo izgubiti”, poručio je Desantis.

POVEZANE TEME:

AMERIKANAC PREŽIVEO PAKAO: Struja odvukla čamac daleko od obale, prošao strašne muke do spasavanja! (FOTO, VIDEO)

TRAMP TRAŽI IZUZEĆE SUDIJE: Nema šanse da dobijem pravično suđenje, ovo je ruganje slobodi govora!

AJKULE NAVUČENE NA KOKAIN: Predatori se kod Floride hrane paketićima droge, a evo zašto to brine naučnike!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Instagram @flgovrondesantis

YOU MAY LIKE