Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph SW
Влажност: 76%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

ZAPADNI MEDIJI PIŠU DA JE PUTIN SMRTNO BOLESTAN: Kremlj odgovara: Igrao je hokej i držao govor od 3 sata

Od početka ruske invazije na Ukrajinu zapadni mediji su više puta nagađali o zdravstvenom stanju ruskog predsednika Vladimira Putina, navodeći da je šef ruske države veoma bolestan.

“Vladimir Putin je igrao hokej tokom vikenda”, objavio je Kremlj, odbacujući pri tome navode da ruski predsednik pati od neke tajne, teške bolesti.

“Mogu da vam kažem jednu stvar koju znam, a to je da je juče popodne igrao hokej. Igrao je hokej pa razmislite sami o njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je za NBC News portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Posmatrači su komentarisali i kako je predsednik Rusije izgledao na sastancima – da li šepa, da li se trese pomalo, da li hvata grčevito sto, da li mu je otečeno lice.

Tvrdnje o Putinovom zdravlju Peskov je nazvao smešnim, a nekoliko puta je odbacio navode da je smrtno bolestan, kao što se sugerisalo u nekim izveštajima.

Putinov portparol takođe je ukazao na predsednikov poduži govor na Međunarodnom privrednom forumu u Sankt Peterburgu prošle nedelje kako bi odagnao rasprostranjena nagađanja o Putinovom zdravlju, prenosi Sky News.

Rekao je da je Putin govorio tri i po sata pre nego što je učestvovao u panel raspravi.

“Razmislite samo, može li bolestan čovek tako da nastupi”, kazao je Peskov.

Izvor: N1 Foto: Twitter

YOU MAY LIKE