Connect with us

Srbija

ZAKUP LOKALA U KNEZ MIHAILOVOJ MEĐU NAJSKUPLJIM NA SVETU: U regionu jedino Budimpešta ispred Beograda

Published

on

Knez Mihailova je po ovom osnovu skuplja od Ilice u Zagrebu, Čopove u Ljubljani i Vitoševog bulevara u Sofiji, kao i Ulice “Makedonija” u Skoplju

Poslovni prostor u beogradskoj Knez Mihailova ulici jedan je od najskupljih na svetu za rentiranje, i nalazi se na 36. poziciji liste najskupljih šoping ulica na svetu koju je sastavila kompanija Kušman i Vejkfild (Cushman & Wakefield).

Prema procenama te kompanije za promet nekretninama, navodi se da je prosečna cena u glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni oko 1.080 evra po kvadratu godišnje, odnosno 90 evra mesečno.

Beograd nije ni napredovao ni nazadovao na listi u odnosu na prethodnu godinu.

U regionu, jedini lokali u glavnim gradskim ulicama jeste u Mađarskoj, u Vaci ulici, gde jedan kvadratni metar godišnje u proseku košta 1.800 evra.

Knez Mihailova je po ovom osnovu skuplja od Ilice u Zagrebu, Čopove u Ljubljani i Vitoševog bulevara u Sofiji, kao i Ulice “Makedonija” u Skoplju.

Najskuplji poslovni šoping prostor na svetu nalazi se u Hongkongu, u Kozvej Beju, gde se se za jedan kvadratni metar poslovnog prostora treba izdvojiti oko 26.000 evra.

U Evropi najskuplja maloprodajna lokacija jeste Nju Bond Strit u Londonu, sa mesečnom kirijom od 1.352 evra po kvadratu, odnosno oko 16.200 evra po godini zakupa.

Istraživanje je obuhvatilo 448 komercijalnih destinacija u 68 zemalja širom sveta, a rezultati ukazuju da se potreba za prvoklasnim prostorom za maloprodaju uvećava.

TEKST: Nova ekonomija/Serbian Times FOTO: Good Mate/Pixabay

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement