Connect with us

aktuelno

ZAKAZANI REFERENDUMI O PRIPAJANJU RUSIJI: Žitelji LNR, DNR i Hersonske oblasti odlučuju 23-27. septembra!

Published

on

Referendumi o ulasku Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održani od 23-27. septembra.

Referendumsko pitanje će glasiti: Da li ste za ulazak LNR u sastav Ruske Federacije, kao pravnog subjekta Ruske Federacije?

Referendum o ulasku Luganske Narodne Republike u sastav Ruske Federacije kao konstitutivnog entiteta Ruske Federacije biće održan od 23. do 27. septembra”, saopštio je predsednik Narodnog veća LNR Denis Mirošničenko.

U isto vreme biće održani i referendumi u Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti.

Poslanici Narodnog veća DNR usvojili su zakon o referendumu.

Ranije je parlament Luganske Narodne Republike usvojio zakon o održavanju referenduma u republici. Već ga je potpisao lider LNR Leonid Pasečnik.

Juče su Javne komore Luganske i Donjecke Narodne Republike izašle sa inicijativom da se pod hitno sprovedu referendumi o ulasku u sastav Ruske Federacije.

Kako pokazuju istraživanja agencije za ispitivanje javnog mnjenja INSOMAR, ogromna većina stanovnika DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti želela bi da njihove teritorije po završetku specijalne operacije uđu u sastav Rusije. Na glasanje namerava da izađe 83 odsto u LNR, 80 odsto u DNR, 72 odsto u Zaporoškoj oblasti i 65 odsto u Hersonskoj oblasti.

Izvor: Sputnjik Foto: Pixabay

Advertisement