Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 13mph WNW
Влажност: 59%
Притисак: 30.23"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

ZAJEDNO SMO JAČI: Sto najuspešnijih balkanskih biznismena u Americi udruženi nastupaju na tržištu!

Sinoć je u prestižnom restoranu “Topaz” u Čikagu održana druga po redu Balkan Business Conference koja je okupila preko sto najuspešnijih privrednika poreklom sa Balkana koji posluju u Sjedinjenim Američkim Državama.

I ako je prva konferencija pokazala da udruživanje i razmena iskustava balkanskih biznismena u Americi ima veliki potencijal… Onda je druga Balkan Business Conference definitvno dala dobre smernicekako da se taj potencijal maksimalno iskoristi.

Neki su otišli i korak dalje i na licu mesta dogovorili saradnju, a drugi su razmenili kontakte i ideje kao zalog za buduće zajedničke projekte.

Organizatori su bili više nego zadovoljni, kako brojem biznismena koji se sinoć odazvao njihovom pozivu, tako i pozitivnom i kreativnom energijom koja je uslovila da događaj koji je planirano da traje 3 sata na kraju potrajao celih 5 sati…

I BIZNISMENI ZNAJU DA SE OPUSTE: Nikola Novaković i Slavica King

– Pokazalo se da je potrebna samo malo dobre volje i organizacije pa da otvorimo neke sasvim nove puteve saradnje za balkanske privrednike na ovim prostorima. Čak i najiskusniji među njima priznali su mi da su večeras saznali nešto što do sada nisu znali o poslovanju, porezima, osiguranju…Ma koliko godina iskustva iza sebe imali, uvek možemo proširiti znanje u komunikaciji sa drugim ljudima. “Nauči nešto novo” polako postaje moto ovih naših događaja, a ja se nadam da ćemo u budućnosti imati prilike da ugostimo sve one koji ovaj put nisu stigli, nisu mogli ili nisu znali, kaže za Serbian Times Slavica King, jedna od osnivača Balkan Business Conference i organizatorka sinoćnjeg događaja.

Specijalni gosti konferencije bili su generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović, kao i sveštenik Nemanja Tešić, paroh obližnje crkve Svetog Nikole.

Pored onih koji potiču ili su rođeni na Balkanu, sinoćnji skup okupio je i poslovne ljude koji dolaze sa svih kontinenata, a opšti je utisak da je razmena mišljenja i iskustava, uz vrhunske specijalitete srpske i internacionalne kuhinje restorana “Topaz” i inspirativnu Zarić rakiju, mnogima otvorila novu dimenziju biznisa.

Uostalom, pogledajte u našoj video reportaži i foto-galeriji atmosferu sa Balkan Business Conference 2…

Piše: Antonije Kovačević Foto: Mirko Bjedov

YOU MAY LIKE