Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

ZAHAROVA: Položaj Srba na Kosovu je tragičan, Zapad je neprijatelj Srbije!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, istakla je težak položaj Srba pod vlasću privremenih prištinskih institucija.

-Iskonski položaj srpskog stanovništva u autonomnoj pokrajini Kosova i Metohije je težak i ja bih čak rekla i tragičan, jer on nastavlja da se pogoršava. Kao što znate, kosovski vrh fanatično pokušava da pretvori taj deo Srbije u etnički čistu, albansku teritoriju. Oni i ne razmišljaju o tome da mirno koegzistiraju sa Srbima, bez obzira na to što stalno pokušavaju da uvere u suprotno. Kako bi ostvarila svoje ciljeve Priština koristi veliki arsenal represivnih mera – rekla je Zaharova u razgovoru sa novinarima radio stanice Saga.

Aljbina Kurtija je okrakterisala kao kamen spoticanja stabilizacije u regionu.

Kurti, odnosno, “takozvani premijer, mi to, razumete, uvek stavljamo u zagradu, prosto je uništio Briselski sporazum sa Beogradom i diskreditovao dijalog koji se sprovodio pod pokroviteljstvom Evropske unije”.

Smatra da Srbija nema prijatelje na zapadu.

-Nema sumnje da je Zapad oduvek bio i da će biti usmeren protiv Srba, a u stvari nikakvo dobro ni SAD ni EU ne žele Srbiji – dodala je.

PROČITAJTE VIŠE:

ESKOBAR PRED AMERIČKIM KONGRESOM: “Srbija prihvatila simbole i dokumenta Kosova, sporazum iz Ohrida otvorio vrata priznanja…”

STRANCI LAKŠE DO DRŽAVLJANSTVA SRBIJE: Evo posle koliko godina “papire” dobijaju supružnici naših državljana!

“U SRCU BALKANA, ZEMLJA PONOSNA”: Pitali smo veštačku inteligenciju da napiše pesmu o Srbiji, a ovo je rezultat!

Izvor: Kurir
Foto: EPA-EFE/Maxim Shipenkov

YOU MAY LIKE