Connect with us

Amerika

ZABRANJENI GRAD: Centar Čikaga blokiran za saobraćaj od 8 večeras do 6 ujutru!

Published

on

Nakon sinoćnjeg i jutrošnjeg divljanja i nasilja koje se odigralo u strogom centru Čikaga, gradske glavešine su odlučile da ništa ne prepuštaju slučaju – od 20 sati večeras pa do sutra ujutru u 6 sati biće zatvoren saobraćaj u centru Čikaga, a biće spušteni i mostovi kako bi se sprečile gužve i novi potencijalni neredi.

Pored razloga bezbednosti, ova vanredna situacija u Čikagu omogućiće vlasnicima polupanih i poharanih radnji da ih srede i očiste, a policiji da izvrši uviđaje na brojnim mestima gde su počinjena krivična dela, od pljačkanja i uništavanja imovine, pa do napada na policajce ali i obezbeđenje koje je čuvalo radnje i objekte.

Šef čikaške policije Dejvid Braun je juče najavio nova hapšenja, do koji će, kako je rekao, doći nakon što specijalna jedinica detektiva pregleda sve snimke sa nadzornih kamera na kojima se vide lica, ali i registarske tablice vozila koja su učestvovala u organizovanom lopovluku, nakon što je rulja iz južnog dela grada, lažnim , banula u najprestižniji deo Čikaga, na tzv. Magnificent Mile”.

Gradski saobraćaj radiće nesmanjenim intenzitetom. Metra, kao i autobuske linije, prevoziće putnike po utvrđenim satnicama.

Izvor: BlockClubChicago/Serbian Times Foto: ABC News

Advertisement