Connect with us

Srbija

ZABORAVITE NA DŽEMOVE, SLATKA I SOKOVE OD MALINE: Ariljka napravila hit proizvod – masku za lice od “crvenog zlata” (FOTO)

Published

on

Maska od maline vrlo brzo postala je izuzetno tražena kod pripadnica lepšeg pola, pa na tretman dolaze i žene iz obližnjih gradova

Za sve meštane opštine Arilje malina je pravo crveno zlato, od kog se živi generacijama unazad. Ona se bere, prodaje, prerađuje u džemove, sokove i slatka i tako donosi novac u domove.

Međutim, jedna Ariljka malinama je udahnula novi život i iskoristila ih na jedinstven način. Mila Lečić je od ovog zdravog voća napravila masku za lice i to je, kako se pokazalo, bio pun pogodak.

INOVATIVNA: Ariljka se dosetila da srpsku malinu iskoristi na nov način

“Nama je malina sve, pa zašto je ne iskoristiti i u kozmetičke svrhe. Puna je voćnih kiselina, vitamina i minerala. Prvo sam kao i obično, probala masku na sopstvenoj koži i videla da je efekat odličan. Jer, sve što se jede, može da se i stavi na lice. Maska se pravi od sušenih malina i hidrantne podloge, drži se oko 20 minuta i odgovora svakom tipu kože. Ovo voće zaista je naše crveno zlato”, rekla je Mila.

Maska od maline vrlo brzo postala je izuzetno tražena kod pripadnica lepšeg pola, pa na tretman dolaze i žene iz obližnjih gradova. Ono što je oduševilo Milu, jeste činjenica da čak i žene iz Arilja ne odolevaju ovom novom trendu koji je ona lično postavila.

“Obična je predrasuda da samo žene iz grada vode računa o svom izgledu. Naše Ariljke, iako većina njih, radi teške poslove u malinjacima, negovane su i prate trendove. Ni njima ovog voća nikad dosta, pa su sa oduševljenjem prihvatile ovu masku sa domaćim malinama, jer nigde nisu tako crvene i zdrave kao u Arilju”, priča Mila uz širok osmeh.

Da li će ovaj Milin izum zaživeti i u ostalim krajevima Srbije, ostaje da se vidi, ali sigurno je da maline nisu više samo muka za Ariljke, već mogu biti itekako korisne.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Advertisement