Chicago
64°
Light Rain
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph S
Humidity: 68%
Pressure: 29.46"Hg
UV index: 1
SatSunMon
41/30°F
57/43°F
55/43°F

Published 7 months ago

By admin

ZA POMOĆ MLADIMA I ŽENAMA: Braća Ristanović pokrenula udruženje ‘Oživimo selo’!

Braća Mladen i Predrag Ristanović uz posao u gradu ne zapostavljaju ni imanje. Bave se voćarstvom i rado pomažu kome treba. Da pomognu mladima i ženama na selu osnovali su udruženje “Oživimo selo”.

Da rade i pomažu drugima naučili su od malena. Ne žele da odu iz rodne Grabovice kod Gornjeg Milanovca. Na pet hektara gaje razno voće, i kažu uvek imaju i više nego što im treba.

“Ono što smo do sada radili bilo je iz nekih naših ličnih sredstava. Radili smo sokove, šta smo u tom trenutku posedovali. To smo prodavali i deo novca svakako uplaćivali kome je bio potreban”, kaže Mladen Ristanović iz Grabovice.

“Mislim da to jedno i drugo idu zajedno i mislim da jedan deo sredstava koje ostvarujemo priikom rada u voću doniramo u humanitarne svrhe i mislim da je to jedan human gest koji treba da slede svi domaćini, takoreći i građani Srbije”, kaže Predrag Ristanović iz Grabovice.

Braća Ristanović planiraju da naprave moderan pogon za preradu sa hladnjačama i da kroz udrženje s drugim poljoprivrednicima ožive i druga sela.

“Očekujem da će ovo naići na dobar odziv generalno mladih ljudi u Srbiji, domaćina svih koji zavise direktno ili indirektno od poljoprivrede i da napravimo jednu dobru priču, pomoć generalno ženama a i mladima na selu”, kaže Mladen Ristanović iz Grabovice.

O dosadašnjem humanitarnom radu mladi voćari nerado govore, smatraju da za takva dela ne treba medijska pompa. Samo žele da na slične akcije podstaknu i druge.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!
SLUČAJ OTMICE AVIONA ZATAŠKAVAN 20 GODINA: Kako je JAT-ov pilot savladao ukrajinskog specijalca na letu Moskva-Beograd!